"ADEVARUL e UNUL, primit si pastrat numai in Ortodoxie."
Asta cred ca e cel mai dezgustator lucru pe care il poate spune cineva: ca un grup detine adevarul suprem....
Cat despre clasele cu elevi budisti...daca nu se poate ajunge la un compromis(fiecare sa isi poata afisa simbolul religios in clasa) poate ca e cel mai bine pentru toti sa nu se mai afiseze simboluri religioase in clasa...si nu prea imi surade ideea de a indoctrina religios copii...e mai bine sa fie crescuti intr-un mediu neutru pana cand pot gandi si alege ce cale li se pare cea mai buna...Nu sunt de acord cu ideea de a se interzice purtarea simbolurilor religioase asupra ta(o cruce/stea a lui David/pentagrama, stiu eu ce la gat, pe suprafata unui inel, ca imprimeu pe bluza, cusuta in piept, la breloc,etc). Aici chiar se incalca libertatea de expirmare a individului. Acum trebuie sa ne schimbam si noi mentalitatea...cand 2 oameni cred in lucruri diferite si isi exprima parerea,atunci se poate ajunge la dezbateri. In schimb doar oamenii imaturi(ca sa fiu bland) se vor simti ofensati ca altcineva are alta parere.
|