Prima data i-as multumi Maicii Domnului pentru ca m-a ocrotit cum nici mama mea n-ar fi putut. Cand eram mica, Ii priveam chipul intr-o frumoasa icoana si O admiram pentru faptul ca isi tine in brate cu atata dragoste Fiul. Doream sa ma tina in brate si pe mine . ( Parintii mei nu m-au prea rasfatat si acum nu-mi pare rau, dar atunci, poate din egoism, imi doream.) Minunat este ca Maica Domnului a inteles rugamintea mea de copil cu intelepciune duimnezeiasca , nu lumeasca si m-a aparat de f. multe ispite, m-a ocrotit si m-a incurajat sa merg pe un anumit drum. De aceea, cand rostesc cuvantul mama, eu ma gandesc in primul rand la Maica Domnului, si apoi la mama mea trupeasca.
Apoi i-as multumi Sfantului Nectarie care m-a ajutat sa-mi gasesc duhovnic: pe parintele Gabriel Nicu. Acesta este preotul care a dat sens vietii mele duhovnicesti, este preotul care m-a inteles ca nimeni altul, este preotul care mi-a vindecat sufletul, este preotul care mi-a schimbat viata si m-a ajutat sa privesc lumea cu alti ochi. Controversat sau nu, pentru mine acest preot este un sfant si Ii sunt recunoscatoare lui Dumnezeu ca mi l-a scos in cale.
Nu-i trec cu vederea pe Sfantul Antonie, pe Sfantul Nicolae, pe Sfanta Parascheva, pe Sfanta Teodora, si pe Sfantul Marcu de la Atena. pe Sfanta Ecaterina , pe Sfantul Serafim de Sarov, pe Sfantul Siluan Athonitul, pe Sfantul Ioan Botezatorul, pe Sfantul Ilie , pe Sfintii Arhangheli. Le sunt recunoscatoare acestora si Tuturor Sfintilor deoarece se roaga pentru noi.
|