View Single Post
Vechi 25.10.2008, 16:39:35
razvan_m
Guest

Implicit

Anatema o da Sinodul, ai face mai bine sa nu repeti, numai Sinodul are puterea sa ingroape "oile ratacite" sub blestemul anatemei, nu tu. Sau daca vrei sa ai parte de pacate impotriva Duhului Sfant, numai problema ta este.
Si, cu cele 9 Biserici Autocefale, e drept, m-am cam grabit citand din memorie: era vorba numai de 9 participanti, dintre care 6 episcopi, un arhimandrit, doi laici. Biserici Autocefale pe nou: BOR, BOB [Bulgaria], BOG [Grecia], Patriarhia Ecumenica de la Constantinopol si, cam atatea...
Din cate observi, am incetat cu rautatile la adresa BOSVR, desi nu-s 100% de acord cu ceea ce fac clericii ei din afara Sinodului: anatemizeaza si afurisesc cu atata lejeritate, ca si cum acestea doua n-ar fi [color=red]BLESTEME[/color] si le-ar putea pronunta orisicine: clerici nesinodali si mireni. Asta este extremism la adresa "oilor ratacite" [si ma refer la mirenii nou-calendaristi, nu la unii precum Patriarhul BOR, Daniel Ciobotea, mitropolitul Corneanu [adica, cel ce are coarne, ca sa mai descretesc atmosfera incordata rau de tot..., episcopul Drincec & Co de eretici la varf din BOR], pe care cu dreapta invatatura + duhul bunatatii i-ati putea atrage cu mult mai usor la DREAPTA CREDINTA. ANATEMELE si AFURISENIILE VOASTRE indeparteaza de BOSVR tot mai multi potentiali credinciosi ce v-ar fi adoptat altfel cu draga inima invatatura...

Doamne ajuta!
Razvan

P.S. Spuneai ca vei reveni cu mai multe amanunte despre ereticul Patriarh de Constantinopol Meletie Metaxasios, in timpul caruia s-a "indreptat" Calendarul Ortodox. Te astept cu drag si fara dusmanie. Poate chiar imi dai voie sa te imbratisez...crestineste vorbind.