View Single Post
Vechi 25.10.2008, 19:27:11
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

deci nu cred ca Sf Ioan Iacob a ramas in continuare in ascultare fata de BOR...
pe de o parte, Sf Ioan Iacob a plecat din Romania din cauza schimbarii calendarului, iar aceasta o marturiseste el insusi intr-o poezie a sa... imi pare rau ca n-o mai gasesc, dar daca vrei, cum dau de ia, ti-o copiez.
pe de alta parte, patriarhia Ierusalimului, la inceput, a fost impotriva schimbarii calendarului... si stiu sigur asta pt ca Sf Glicherie a fost atat in Ierusalim, cat si in Sf Munte pt a prezenta situatia din Romania si pt a lua blagoslovenie pt ridicarea unor noi biserici si manastiri pt cei care n-au acceptat schimbarea calendarului - asta apropo de acuzele referitoare la construirea unor noi biserici asa, de capul nostru - si daca patriarhul Ierusalimului a fost de acord cu Sf Gligherie dandu-i blagoslovenie, e clar ca nu putea fi in acelasi timp de acord si cu Biserica oficiala din Romania...
si pt ca tot ai amintit de cunostinte, "x cunoaste pe y".. m-am ferit sa spun asta pana acum fiindca nu stiu cati m-ar crede.. strabunicul meu (pe care l-am prins in viata, multumesc lui Dumnezeu) a fost preot de mir, apoi s-a calugarit. multi ani a umblat prin Israel si, evident, in tot acest timp a cunoscut multi oameni. nu bag mana in foc ca l-ar fi cunoscut pe Sfantul, dar stiu sigur ca l-a cunoscut pe ucenicul lui, parintele Ioanichie Paraiala, pe care l-a si ajutat sa ajunga in Israel... am si o poza cu ei, dar e la tara, din pacate..
si, foarte comic, insusi patriarhul Teoctist a primit reclamatii ca a recunoscut ca Sfant un "stilist".
Reply With Quote