View Single Post
Vechi 26.10.2008, 11:49:26
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
Gasesti in ,,Actele martirice,,la cap. V, pag. 49:
,,Prefectul zice lui Iustin: Asculta tu cel numit invatat, care socotesti ca stii cuvintele adevarului. De vei fi biciuit si ti se va taia capul, crezi ca te vei sui la cer?
Iustin a spus: Sper ca voi avea locasurile Lui, daca rabd acestea. Caci stiu ca si celor ce au vietuit drept, li se daruieste harul dumnezeiesc pana la sfarsitul acestei lumi.
Rusticus prefectul a zis: Iti inchipui, deci, ca te vei sui la ceruri pentru a primi o buna rasplata? Iustin a raspuns:
Nu-mi inchipui, ci stiu sigur si sunt incredintat.,,

[SIZE=4]
[/SIZE]
Dvs. vreti sa spuneti ca, prin vorbele rostite in fata prefectului, Sf. Iustin Martirul retracteaza ce a scris intr-o lucrare a sa? Redau cele scrise de Sf. Iustin Martirul:

"DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI".Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80

Eu nu vad nici o contradictie, si nevoie de retractare, intre spusele Sfantului in fata prefectului sau in fata iudeului Tryphon. Sf. Iustin Martirul se exprima intr-un mod asemanator cu al Apostolului Pavel, dar nu se contrazice si nu retracteaza nimic. Ex: Apostolul Pavel , in 2 Corinteni cap 5:8, isi manifesta dorinta de a parasi trupul acesta si de a fi cu Domnul. Apoi, in 1 Tesaloniceni cap 4:15-18, isi arata credinta si nadejdea ca va fi cu Domnul, atunci cand acesta va reveni pe norii cerului. Se contrazice Sf. Apostol sau retracteaza ceva? Nu! La fel si Sf. Iustin Martirul. Spune doua adevaruri in armonie. Dvs. le vedeti in contradictie, pentru ca nu va convine tot ceea ce spune Sfantul.

Cand Sfantul Iustin martirul spune ca este sigur ca se va sui la cer, nu contrazice ceea ce a spus in "Dilaogul cu iudeul Tryphon". Sfantul stie ca se va sui la cer, dar la vremea potrivita, nu imediat dupa ce va muri.
Reply With Quote