View Single Post
Vechi 26.10.2008, 15:52:03
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Nu stiu, nu ma intereseaza si nu despre asta era vorba. Si totusi, dvs. vreti sa sugerati ca sufletul are parti trupesti si suferinte trupesti? Fiti explicit, daca vreti sa-l ajutati pe nenea Ovidiu.
[SIZE=4][COLOR=Navy]16. Si cei douazeci si patru de batrani, care sed inaintea lui Dumnezeu pe scaunele lor, au cazut cu fetele la pamant si s-au inchinat lui Dumnezeu,
17. Zicand: Multumim Tie, Doamne Dumnezeule, Atottiitorule, Cel ce esti si Cel ce erai si Cel ce vii, ca ai luat puterea Ta cea mare si imparatesti.
[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=Red]1. Sufletele dreptilor sunt in mana lui Dumnezeu si chinul nu se va atinge de ele.
2. In ochii celor fara de minte, dreptii sunt morti cu desavarsire si iesirea lor din lume li se pare mare nenorocire.
3. Si plecarea lor dintre noi, un prapad, [SIZE=5]dar ei sunt in pace. [/SIZE]
4. Chiar daca, in fata oamenilor, ei au indurat suferinte, nadejdea lor este plina de nemurire. [/COLOR][/SIZE](Intel lui Solomon 3,1-4)

[SIZE=3][COLOR=Red]8. Apoi, slabind, Avraam a murit la batraneti adanci, satul de zile si[COLOR=Navy] s-a adaugat la poporul sau.[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][SIZE=3](Fac. 25,8) nu in sensul ca a fost inmormantat langa stramosii lui, caci acestia odihneau in Mesopotamia, iar el in Canaan, ci ca s-a adaugat langa sufletele sramosilor lui.

Sufletul pastraza forma trupului, simturile lui precum si constiinta,ratiunea si vointa care sunt ,,dupa chipul lui Dumnezeu,, urmand ca prin credinta si fapte bune sa ajunga la asemanarea dupa El-sfintenia.

In comparatie cu ingerii care sunt de natura spirituala:
[/SIZE][SIZE=4][COLOR=Navy]5. Cel ce faci pe ingerii Tai duhuri si pe slugile Tale para de foc; [/COLOR][/SIZE](Ps 103,4),[SIZE=3] sufletele oamenilor sunt cu putin inferioare in putere cat si in cunostinta si virtute:[/SIZE][SIZE=3][COLOR=Navy]6. ... "Ce este omul, ca-l pomenesti pe el, sau fiul omului, ca-l cercetezi pe el?
7. L-ai micsorat pe el cu putin fata de ingeri; si cu marire si cu cinste l-ai incununat si l-ai pus peste lucrurile mainilor Tale.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3]
Daca sunt de natura spirituala asemanatoare cu sufletul omenesc, ingerii cum de iau chip omenesc de cate ori au aparut oamenilor pentru a-i ajuta si indruma:
[/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=Navy]15. Eu sunt Rafael, unul din cei sapte sfinti ingeri, care ridica rugaciunile sfintilor si le inalta inaintea slavei Celui Sfant".
16. Atunci s-au inspaimantat amandoi si au cazut cu fata la pamant, caci erau cuprinsi de frica.
17. Dar el le-a zis: "Nu va temeti! Pace veti avea! Binecuvantati pe Dumnezeu in veac!
18. Caci eu n-am venit de voia mea, ci dupa voia Dumnezeului nostru, de aceea sa-L si binecuvantati in veac.
19. In toate zilele am fost vazut de voi, dar eu n-am mancat nici n-am baut, ci numai ochilor vostri s-a parut aceasta.
20. Asadar, preaslaviti acum pe Dumnezeu, caci eu ma inalt la Cel Care m-a trimis, si scrieti intr-o carte toate cele ce s-au savarsit".Cartea lui Tobit 12
[/COLOR][/SIZE]