View Single Post
Vechi 02.12.2006, 20:31:28
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Alexandr_Bazil
Atunci de ce nu ai zis asa?! Am fost botezat ortodox...nu pot sa spun ca sunt de acord...cu mare parte din ce spune ortodoxia...de la modul in care percep Divinitatea, la modul in care se comporta...deci sunt tentat sa zic nu.
Cu ocazia asta mi-ai raspuns si mie la intrebarea ref. la citatul din subtext. Am inteles. Este f trist, ca cineva sa aiba sansa de a se naste ortodox si sa intoarca spatele adevaratei credinte pentru a se arunca in bratele minciunii. Biddhistii au stiut de multa vreme, ca vor fi alungati din Tibet si ca isi vor face cuib in lumea crestina, iar efectul vizibil va fi acela de crestere materiala.
Pentru cei care nu stiu, este aparent o sansa, dar pentru cei, care prin botez au primit darul infierii, adica Dumnezeu le-a devenit Tata, pentru acestia din urma trecerea chiar si numai temporar, reprezinta o mare ispita, indiferent daca realizeaza sau nu acest lucru. Buddhismul nu se propaga la lumina prin cuvant, ci la intuneric, in chip ascus, prin sunet, care se ancoreaza in subconstient; nu se accepta ci se impune cu forta. Odata implinit acest lucru, ramanem doar cu iluzia ca decidem noi in tot ce intreprindem, cand de fapt, ascultam de ordinele celui sau celor care ne prind in plasa lor, ei insisi prinsi.
Pentru cel trecut prin furcile caudine nu exiasta nici un dubiu, ca adevarata credinta este cea ortodoxa. De aceea indemnul de a ramane in credinta adevarata sau de a reveni, precum fiul risipitor.
Reply With Quote