Citat:
În prealabil postat de mihailt
http://www.ziarullumina.ro/articole;...credintei.html
Iata ce afirma IPS Teofan in deschiderea respectivei conferinte:
"„Credința creștină este comună și ea ne-a așezat astăzi la această masă. Diversitatea este baza dialogului. Toți credem într-un Dumnezeu, diferit ca religie, dar comun duhovnicește".
Comentariile sunt de prisos.
Ma intreb de ce l-a vizitat IPS Teofan pe parintele Iustin Parvu?
Sa incerce sa ii administreze niste substante radioactive?
Probabil asta a fost si motivul vizitei sale la parintele Mina Dobzeu la spital - sa il mai iradieze un pic.
|
„[COLOR="Magenta"]Credința creștină este comună și ea ne-a așezat astăzi la această masă. Diversitatea este baza dialogului. Toți credem într-un Dumnezeu, diferit ca religie, dar comun duhovnicește".[/COLOR]
Cele afirmate sunt interpretabile. In bine sau in rau, dupa starea sufleteasca a fiecaruia... <Diversitatea> este deja o realitate si nu putem spune ca daca se face un dialog, nu se pleaca de la realitatea trista a existentei acestei <diversitati>. Diversitate care naste atatea motive de rautate in lume! Plecam de la diversitate si cu ajutorul lui Dumnezeu ajungem la <Unitate>. Liantul fiind <IUBIREA>. Dumnezeul Iubirii este Dumnezeul comun tuturor, de care se aminteste in text. Si sa fim linistiti, ca cine il martuiseste pe acest Dumnezeu, faci pasi catre ortodoxie, si nu doar cu numele, ci cu traire!... caci unde Dragoste nu e, nimic nu e!
[COLOR="Blue"]"De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator. Si de as avea darul proorociei si toate tainele le-as cunoaste, si orice stiinta, si de as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseste... Si acum raman acestea trei: credinta, nadejdea, dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea"[/COLOR] (I Cor. 13, 1-3, 13).