Eu cred ca povestea cu dracul care s-a transformat in inger de lumina este si frumoasa si adevarata...si, ca sa nu-l supar pe Ratacitor,sa zicem ca este exceptia care confirma regula,la fel dupa cum sint si oameni care din iad ajung in rai,prin rugaciunile Bisericii ( o exceptie mai comuna aici,care confirma alta regula ).
Apoi,oamenii nu au fost creati pentru ca au cazut dracii,ar fi fost creati oricum,( toata creatia este rodul iubirii lui Dumnezeu,iubirea care iese in afara de sine,care se daruieste ),stiu ce spune Sfintul Simeon Noul Teolog,precum ca lumea se va sfirsi cind se va implini numarul celor de sus din cer, dar...
Se spune ca cea mai mare tarie a dracului,este sa te faca sa crezi ca nu exista..si atunci tot raul il arunci ori in circa oamenilor( si da-i cu certuri si razboaie iar pe forum cu reply-uri peste reply-uri cind ne zgiriie cineva mindria ) ori in seama lui Dumnezeu,ajungind la necredinta si ateism.