28.10.2008, 10:24:22
|
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 05.05.2008
|
|
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Va rog, sa-mi spuneti dvs. cum pot fi numite afirmatiile despre altii, care contin nedevaruri.
Va dau doar doua exemple:
1. Daca spui ca adventistii cred ca numai ei vor fi mantuiti, pe cand credinta lor este ca Dumnezeu ii va culege pe toti oamenii sinceri care-L cauta, cum numiti asta?
2. Daca spui ca adventistii cred ca Domnul Iisus Hristos va reveni si va domni impreuna acestia (adventistii) o mie de ani pe pamant si apoi va avea loc domnia in ceruri, cand de fapt adventistii cred cu totul altcumva (nu mai fac o descriere), cum numiti asta?
Dati, va rog, o definitie a "nepotrivirilor" dintre ceea ce spune Pravila Bisericeasca despre credinta adventista si ceea ce cred adventistii.
|
[SIZE=3]Iata pe ce invataturi mincinoase au intemeiat cultul vostru sotii White, afirmand ca doar cei care au aderat pana in 1844 la cultul lor s-au mantuit, iar pentru restul lumii usa s-a inchis:
[/SIZE] [SIZE=3]Doamna White avea doar nouăsprezece ani, era slabă, needucată, necunoscută de nimeni , cu excepția catorva oameni, iar aceștia fără influență printre adventiști. Liderul White avea doar douăzeci și șase de ani și avea numai o educație limitată. Partea pe care o luase in lucrarea din 1844 era atat de limitată incat avea foarte puțină influență printre adventiști. N-aveau nici un ban, nici el, nici soția lui; erau absolut săraci. Ea avea ,,viziuni’’ care erau in general privite ca fiind consecința proastei sale sănătăți. După ce s-au cunoscut puțin, Bates a inceput să susțină viziunile ei ca venind din partea lui Dumnezeu și s-a folosit de toată influența lui ca să le sprijine. Acesta era un avantaj minunat pentru liderul White și soția lui. A fost punctul de cotitură din viețile lor. Prin urmare, au acceptat toate teoriile lui Bates: Sabatul, incepand cu 6 P.M. vinerea, și argumentul lui că ziua ispășirii va dura șapte ani incepand din 1844 și se va sfarși in toamna lui 1851. Impreună cu soții White și cu alții, susținea cu tărie că ușa harului pentru lume s-a inchis pe 22 Oct. 1844. [/SIZE]
[SIZE=3]Pamfletul "Un cuvant către mica turmă" a fost publicat de liderul White in 1847. Faptul că el credea atunci că ușa harului pentru păcătoși s-a inchis in 1844 e dovedit prin cuvintele lui de la pagina 2, unde spune: "De la inălțare pană la inchiderea ușii in Octombrie, 1844, Isus a stat cu brațele deschise, pline de dragoste, milă, gata să primească și să intervină pentru fiecare păcătos care venea la Dumnezeu prin El. In ziua a zecea a lunii a șaptea din 1844, El a intrat in Locul Preasfant, unde stă și acum ca mare preot al casei lui Dumnezeu . . . Cred că ceea ce urmează e o profeție care se tot implinește din octombrie 1844: 'Și a văzut că nu era nici un om și s-a mirat că nu mai e nici un mijlocitor' (Isa. 59:14-16)." Observați că după 1844 păcătosul era lăsat fără mijlocitor! [/SIZE]
[SIZE=3]La pagina 21 din micuța lucrare, găsim cuvintele liderului Bates: "De la terminarea lucrării noastre pentru lume in octombrie 1844." Lucrarea lor pentru lume s-a terminat atunci pentru că nu mai exista un "mijlocitor." [/SIZE]
[SIZE=3]In aceeași lucrare, intre cele două citate menționate, apare următoarea viziune a doamnei White: "[COLOR=Red]Era la fel de imposibil ca ei [adventiștii necredincioși] să revină pe drumul cel bun și să se indrepte spre oraș, cum era și pentru lumea rea pe care o respinsese Dumnezeu "[/COLOR] (p. 14). [/SIZE]
[SIZE=3]Observați cu atenție cum toate citatele de mai sus vorbesc despre același lucru: nu mai era nici un mijlocitor pentru păcătoși după octombrie 1844; lucrarea noastră pentru lume s-a incheiat in octombrie 1844; toată lumea rea pe care Dumnezeu a respins-o! Sunt atat de clare toate trei, incat nu mai e nevoie de nici o explicație.[/SIZE]
[SIZE=3]In 1850, Bates a publicat un tractat despre sanctuar. La pagina 9, spune: [COLOR=Red]"Cei două mii trei sute de ani s-au incheiat in toamna lui 1844. . . Aici s-a incheiat pentru totdeauna lucrarea Lui [a lui Hristos] de invățare și de mijlocire pentru toată lumea. . . Aici s-a inchis ușa." [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]
[/SIZE]
|