Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Multumesc, vasinec, pentru stradania ta. Deci tot NT este cel care ne invata iubirea de vrajmasi, care ne e data porunca de catre Domnul nostru Iisus Hristos.
Tot incerc sa gasesc ce a scris Pr. N. Steinhardt despre superioritatea abordarii celor 10 porunci in NT, dar am imprumutat cartea si nu am gasit inca. Dar mai caut..
|
Anca -Domnul Isus a invatat si a predicat ceea era scris in VT.Deci esenta o gasim sigur acolo.Doar ca evreii nu au inteles totul si drept urmare nu l-au recunoscut .
Ia cauta in VT -voi pune Legea in inima voastra.
Legea arata perfectiunea caracterului lui Dumnezeu, de aceea e imposibil de tinut de un muritor ,intocmai.Nimeni nu a mai fost in stare sa tina Legea afara de Isus Hristos. De aceea el poate fi Mintuitor si numai El.
Dar poti simti trairea Legii in tine daca il lasi pe Domnul Isus sa traiasca in tine deschizindu-ti inima lucrarii Duhului Sfint.
Iti recomand cartea -Biblia pe care a citit-o Isus-de Philip Yancey(cred ca e evanghelic) - e carte extraordinara .Mi-a deschis ochii asupra multor detalii. O gasesti la libraria Stefanos din Piata Unirii ,aproape de Mitropolie.
Nu e adventista.