Eu asa imi doresc ca toate topicele pe care le posteaza fratii nostri (as deschide si eu cateva subiecte, dar nu stiu cum se face asta, nu prea ma pricep cu calculatoarele si netu) sa fie adevarate [COLOR=red]cateheze[/COLOR] pt fiecare dintre noi, fiecare sa vina cu COMPLETARI nu cu CONTRAZICERI, asa incat sa invatam fiecare de la celalalt si sa fie puterea de a ne smeri a fiecaruia atunci cand ni se arata vreo greseala, nu sa i se arunce toti in cap cu exprimari exortodoxe si departe de Legea Iubirii! Daca am face asa, ar fi o armonie cereasca, asa cum "ce bine este sa locuiasca fratii impreuna" in acelasi cuget si credinta!!! si uite din asta sa cunoasca etero-ortodocsii frumusetea CREDINTEI NOASTRE STRAMOSESTI lasata noua de Domnul Hristos prin Jertfa Sa, prin Cuvintele Sale directe prin Sf.Evanghelii sau prin Sf.Traditie prin Sf.Apostoli sau Sf.Parinti inca din primul veac Crestin!
Ar trebui sa fim atat de uniti incat sa nu ne "sminteasca" nimic! Este FORUMUL ORTODOX cel mai important din TARA!!!
Ar trebui sa alegem niste [COLOR=darkred]subiecte ziditoare de suflet!!![/COLOR]
[COLOR=black]Nu subiecte de discutie "muieresti" adica de clevetire si barfa!!! Asa numai crestini implinitori ai Legii Noi nu suntem... [/COLOR]
Daca vreun nou vizitator al forumului ar vrea sa caute sa afle ceva de "betie", sau "curvie", sau "chefuri", sau "muzica de chef", sa afle [COLOR=red]ce[/COLOR] e rau in toate astea, ce sa geseasca? "Calugarii moderni"? sau "preotul de azi"? sau "Despre Biblie" de parca ar vorbi de Hustler, nici macar de "Sf.Scriptura", cum Parintii Bisericii voerbesc, avnd respect si evlavie sfanta! Astea sunt subiecte care nu duc la progres duhovnicesc!
In ziua de azi, pana sa ajungem la necesitatea intelegerii Sfintei Scripturi este aceasta teorie "Big-Bang" care contravine credintei crestine, si care este acceptata tot mai mult de mii de tineri, pt ca NECREDINTA creste!!! Secularizarea aceasta, "de ce sa fiu ingradit de porunci si de ce sa nu fiu LIBER? ce tot atata Biserica si rugaciune?"! Cu durere spun ca nici macar la Facultatea de Teologie nu mai vin tinerii "ravnitori" de altadata, care erau constienti de ce au dat la aceasta Facultate! chiar si de la unii din ei pleaca enorma SECULARIZARE a tinerilor, pt ca vazand in ei greselile lor, spun "daca si asta de la Teologie face asa, apoi eu de sa nu?"
Cum facem sa ii indreptam atat pe ei cat si pe ceilalti sa ii "trezim" la realitatea lumii care este in intunericul patimilor????
"De ce avem nevoie de Sfintele Slujbe"?
"De ce mergem noi la Sf.Liturhie?"
"De ce mergem noi la Biserica"?
"De ce avem nevoioe de Sf.Taina a Spovedaniei si a Sf.Impartasanii?"
"ce este pacatul?"
"Cum iesim din starea de patima la starea de sfintenie?"
"Care este scopul vietii crestine?"
"cum implinim porunca IUBIRII?"
"de ce ne rugam? cui? cum?"
"ce este ORTODOXIA?" ca noi dicutam despre Sabat si Adventism, despre secte si erezii, in loc sa dicutam despre credinta noastra si sa aratam DULCETEA SI FRUMUSTEA EI!!!
...ar fi cateva din subiectele ce ar necesita pe acest forum... Avem atatea carti (inclusiv digitale, ca sunt pe net mii de carti) din care sa citim si sa ne zidim sufleteste si sa ii ajutam si pe ceilalti!!!
Va rog de iertare si sa ne rugam unii pt altii!!!
Sa fiti binecuvantati!!! Bucurii duhovnicesti!!!
|