29.10.2008, 18:05:15
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
|
|
[SIZE=3] Ioan 8. 56-58 “Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat. Deci au zis iudeii către El: Încă nu ai cincizeci de ani și l-ai văzut pe Avraam? Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Eu sunt mai înainte de a fi fost Avraam.”[/SIZE]
[SIZE=3]
Citat:
În prealabil postat de marmat
Ca ai dreptul sa devii rabin pe vremea Domnului Isus ,trebuia sa fii recunoscut ca barbat in toata firea ,lucid ,demn de luat in seama.
|
[/SIZE]
Citat:
[SIZE=3]Nu intimplator Domnul Isus si-a inceput lucrarea la 30 de ani.[/SIZE]
[SIZE=3]ziua Mea nu este intruparea ,imi pare rau. .[/SIZE]
|
[SIZE=3] Firește că nu mă așteptam ca un adventist să susțină că “ziua Mea” se referă la întruparea lui Dumnezeu în om, prin IIsus Hristos, pentru că astra le compromite teoria lor privitoare la inexistența conștientă a sufletului după moarte. Tu te-ai oprit la întrebarea pe care i-o pun fariseii care nu credeau în dumnezeirea lui Hristos și se refereau la tradițiile lor înguste. Pe noi nu e interesează la ce vârstă putea cineva să devină rabin ci de ce spune Hristos, înainte să îl întrebe fariseii de vârstă : ” Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat”. [/SIZE]
[SIZE=3] Iar răsupnsul e clar. Se referă la Întruparea lui Dumnezeu, sufletul lui Avraam era conștient și s-a bucurat pentru că era împlinirea legământului pe care Dumnezeu îl făcuse lui Avraam: Fac. 12.3 [COLOR=black]“și se vor binecuvânta întru tine toate neamurile pământului”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]
Citat:
Cred ca ar trebi sa te feresti de exprimarea :intruparea lui Dumnezeu in om- daca nu o faci doar in dreptul Fiului Omului.
|
[/SIZE]
[SIZE=3] Domnule Marmat, dumneata fie te-ai născut într-o familie de sectanți fie te-ai convertit pe parcursul vieții tale la sectanți fără să știi nimic despre Biserica Ortodoxă la care ai fost probabil botezat de copil. Expresia “întruparea lui Dumnezeu în om” sau “aratarea lui Dumnezeu în trup” este folosită de Biserică încă de la începuturile ei: [/SIZE]
[SIZE=3] 1 Tim 3.16 “Și cu adevărat, mare este taina dreptei credințe: Dumnezeu S-a arătat [COLOR=black]în trup…”[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3] [COLOR=black]1 [/COLOR][COLOR=black]Col[/COLOR][COLOR=black] 2.9 “[/COLOR]Căci întru El (Hristos) locuiește, trupește, toată plinătatea Dumnezeirii”[/SIZE]