Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Despre om ,care abia era creat in ziua a sasea, nu se spune ca s-a odihnit, iar dupa caderea in pacat trebuia sa-si castige painea ,,in toate zilele vietii,,(Facere 3, 17). Despre Noe, Avraam, Isac...care au primit de la Dumnezeu diferite porunci si randuieli religioase nu se spune nicaieri ca au tinut sambata care s-a dat abia lui Moise in Pustiul Sin:
|
Ce ziceti despre Iosua, urmasul lui Moise, la carma poporului evreu? A pazit sau nu a pazit sabatul? Ca in cartea Iosua nu gasim nici o referire la pazirea sabatului.
Ba mai mult, icepand cu cartea Iosua si terminand cu cartea 2 Regi (cap.4), Sfanta Scriptua nu vorbeste despre pazirea sabatului. Si in aceste carti este vorba de evrei pur-sange si despre istoria lor de cateva sute de ani. Nu au pazit sabatul nici Iosua, nici David, nici Samuel, etc?
Sunt 5 (CINCI) carti consecutive ale Bibliei (IOSUA, JUDECATORI, RUT, 1 SAMUEL, 2 SAMUEL), in care se vorbeste DESPRE EVREI, dupa eliberarea lor din robia egipteana, dar NU SE VORBESTE NIMIC DESPRE SABAT. Inseammna cumva ca evreii nu au pazit sabatul in aceasta perioada? Nici vorba.
Nu se vorbeste despre pazirea sabatului in cartea Genezei. Inseamna ca oamenii credintei din aceasta carte (Avram, Noe, etc) nu au pazit sabatul?
"AVRAAM a ascultat porunca Mea, si a pazit ce i-am cerut, A PAZIT PORUNCILE MELE, ORANDUIRILE MELE, SI LEGILE MELE" (Facerea 26:5).
Cartile Bibliei, se concentreaza, fiecare pe anumite teme. Daca nu se pomeneste intr-o carte despre sabat, asta nu inseamna ca sabatul nu s-a tinut, in perioada la care face referire aceasta carte.
"DUMNEZEU A BINECUVANTAT ZIUA A SAPTEA SI A SFINTIT-O, PENTRU CA IN ZIUA ACEASTA S-A ODIHNIT DE TOATA LUCRAREA LUI, PE CARE O ZIDISE SI O FACUSE" (Facerea 2:3)
De ce s-o fi odihnit Dumnezeu in ziua a saptea? Caci Dumnezeu nu oboseste. Daca fac si eu la fel ca Dumnezeu, si ma odihnesc in ziua binecuvantata si sfintita de El, gresesc cu ceva?