View Single Post
Vechi 30.10.2008, 21:05:51
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Religia: Ortodox
Implicit

CONCLUZIILE PELERINAJULUI

BENEFICII.Pentru un suflet crestin un pelerinaj in Tara Sfinta este benefic ,caci imaginile vazute ramin vii ,ele intarindu-ne credinta .Sufletul devine mai imun la necazurile vietii de zi cu zi si la relele pe care cauta sa ni le faca altii,reusim mai usor sa ne lasm in grija lui Dumnezeu si a Maicii Domnului!Povestim si altora ceea ce am vazut ,eventual si simtit ,beneficiind si ei indirect de pelerinajul nostru si intarindu-si dorinta DE A MERGE CINDVA SI EI .Nu stiu daca Dumnezeu imi va rindui sa mai merg acolo ,dar din dorintele mele de a vedea GRECIA .RUSIA,UCRAINA a rams o dorinta de a reveni in tara Sfinta si de revedea unele locuri importante si de a vedea pe cele omise ,aceste tari enumerate fiind pe loc secund.!Dorinta noastra de a ne schimba in bine este mai puternica.
REGRETE.Stiam ca nu se poate vedea totul in cele7 zile ,acest fapt fiind un regret.Alt regret este cind l-am auzit pe dl.LUPU zicind ca NU SE POATE VEDEA TOTUL INSCRIS PE LISTA LOR PE CARE AM PRIMIT-O CU PROGRAMUL !Alt regret este ca eu stiu ca am pierdut obiective din cauza ca se pleca foarte tirziu,inadmisibil de tirziu pentru un pelerinaj incarcat ca acesta,intre orele 8,30 -9 dimineata ,cind plecarea ar fi trebuit sa fie la ora 7,30 cel tirziu ,sa ajungi pe la 8 cind se deschid obiectivele ,bisericile ,ca sa poti vedea tot ce e inscris in program .Vina este a organizatorilor !!,care trebuiau sa-si respecte programul scris pe hirtie ,inclusiv zilele!si sa aiba grija de ora de plecare ,ca sa fie mai de dimineata si sa fie respectata!!!.Ghidul ,chiar daca este f.bun ,nu inseamna ca e si bun organizator ,caci un bun organizator nu pleaca intr-un punct indepartat important cum este BETLEEM ,cind plecarea este la ora 10 in prima zi din cauza ca am ajuns la ora 2,30 noaptea si s-a dormit mai mult ,poate unii.Erau locuri multe foarte apropiate de IERIHON!CE PUTEAU FI VIZITATE IN ACEA ZI .Asa ca am ajuns la ora 11.30 la Betleem si am stat 2 ore la coada ,si daca eram de dimineta nu se pierdea nici un obiectiv scris pe lista ,chiar si cu aceasta asteptare ..si stateam si noi un pic mai mult in acest oras important biblic.
PROPUNERE.In general daca sintem satui dimineata nu putem sa ne rugam cu stomacul plin asa ca ar fi bine in loc de masa de dimineata sa se dea 2 sandviciuri ,o jumatate de litru de ceai gata preparat si un pahar de unica folosinta cu cafea ca sa-l bem pe drum in autocar ,ascultind ghidul. O sa ziceti ca fiecare este liber sa faca ce vrea ,dar daca tot trebuie sa astepti pe altii si vezi masa imbietoare,asta este o ispita.In plus se face economie si de timp ,care este pretios.Si la hoteluri cu mesele lor stil bufet de dimineata,este la fel , ba mai rau ca nu te lasa sa iei sandvici de drum daca tu nu vrei sa maninci dimineata.
Pentru Ierusalem sint necesare 2 zile de dimineata pina seara sau macar o zi si jumatate ,nu este acelasi lucru cu 2 jumatati de zile si o seara!
Este bine sa fim informati ,sa ne informam in legatura cu locurile si evenimentele religioase pe care le vom vedea caci este alta perceperea cind stii ce vezi sau cind nu stii aproape de loc .Daca ghidul este bun ,cum a fost al nostru ,parintele ierodiacon ROMAN,cei citiva care si-au notat ce au auzit s-au folosit mai mult ca ceilalti ,caci la multitudinea de date oferite ,este imposibil sa nu uiti din datele expuse.VA RECOMAND IN ACEST SENS INAINTE DE A PLECA IN TARA SFINTA SA CITITI cartea recent scoasa de EDITURA PELERINUL ROMAN ,ORADEA,de diaconul GHEORGHE BABUT ,care a stat o luna acolo pentru vizitare si documentare ,intitulata:VINO SI VEZI,tara unde locuieste IISUS HRISTOS.Adresa editurii pentru a o procura cine doreste este:EDITURA PELERINUL ROMAN ,str.IULIU MANIUnr.22,ORADEA,cod410104,judetul BIHOR.
RECOMANDARE:informativa pe cit puteti despre seriozitatea firmelor de la cei care au mai fost ,caci am impresia ca se mizeaza pe faptul ca omul ajungind la locurile sfinte este multumit oricum si daca se pierd obiective pentru care am dat o gramaduta de bani.Eheiiiiii!! nu e chiar asa!!

SLAVA TIE DOAMNE ,SLAVA TIE!
RECUNOSTINTA [fata de EL]ESTE[inscrisa in]MEMORIA INIMII ,caci INIMA ARE RATIUNI PE CARE RATIUNEA NU LE CUNOASTE!
SOFIA IUGA
Reply With Quote