Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Ar insemna, prin urmare, ca serbarea sambetei ar trebui sa o tinem dupa exemplul lui Dumnezeu, iar nu pe baza vreunei porunci de la inceput. Porunca a venit insa mult mai tarziu
|
Serbarea sambetei o tinem atat dupa exemplul lui Dumnezeu, cat si pe baza unei porunci. Afirmatia ca porunca a venit mult mai tarziu, este gresita. Daca nu exista porunca "sa nu ucizi" ar fi putut pedepsit Cain? Poruncile au existat de la inceput. Faptul ca Dumnezeu le-a scris pe piatra la Sinai nu inseamna ca inainte de aceasta nu existau legi si porunci date de Domnul. "AVRAAM A PAZIT PORUNCILE MELE, ORANDUIRILE MELE SI LEGILE MELE".
Aceeasi problema pe care am mai semnalata intr-o postare anterioara: vreti ca orice carte a Bibliei sa spuna ce doriti dvs. Cartea Facerii se ocupa cu Creatia si refacerea ei; cu poruncile si explicarea lor se ocupa cartile urmatoare (Iesirea, Deuteronom, etc). Asta nu inseamna ca la inceput nu au existat PORUNCILE, ORANDUIRILE SI LEGILE LUI DUMNEZEU, si totul era un haos. Daca nu erau legi de la inceput inseamna ca nu exiata nici pacat.
In plus, referitor numai la porunca a patra; aceasta incepe cu cuvintele "ADU-TI AMINTE DE ZIUA DE ODIHNA, CA S-O SFINTESTI..."