View Single Post
Vechi 31.10.2008, 08:41:50
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Deci, exista oare vre-un text in VT, in care se arata clar ca sabatul si legea este obligatorie si pentru celelalte neamuri?[/SIZE]
Nu exista nimic obligatoriu, in Sfanta Scriptura. Chiar si respectarea poruncilor ramane la alegerea noastra. Dvs., se pare, ca vreti sa-i convingeti si pe altii sa nu mai respecte porunca a patra.

Texte din VT care sa arate ca sabatul era si pentru neamuri, nu numai pentru evrei:
1. "Dumnezeu a binecuvant ziua a saptea si a sfintit-o, pentru ca in ziua aceasta s-a odihnit de toata lucrarea Lui, pe care o zidise si o facuse"(Facerea 2:3). - Instituirea zilei de odihna, de Insusi Dumnezeu, ca sarbatoare a creatiei. Cand s-a facut acest lucru NU EXISTA NICI EVREU, NICI PACAT. Totul era foarte bine si asa va fi din nou.

2. "SI PE STRAINII, care se vor lipi de Domnul ca sa-I slujeasca, si sa iubeasca Numele Domnului, pentru ca sa fie slujitorii Lui, SI PE TOTI CEI CE VOR PAZI SABATUL, ca sa nu-l pangareasca si vor starui in legamantul Meu, ii voi duce la Muntele Meu cel sfant si-i voi umplea de veselie in Casa Mea de rugaciune." (Isaia 55:6,7) - Sabatul nu a fost numai pentru evrei ci si PENTRU STRAINI SI PENTRU TOTI CE VOR SA-L PAZAESCA. Evreii erau cei alesi pentru a-L marturisi pe Dumnezeu, printre neamuri. Au avut o misiune sfanta pe care nu si-au indeplinit-o. Trebuia sa-i invete PE TOTI sa faca voia Domnului (inclusiv, sa pazesca ziua binecuvantata si sfintita de Dumnezeu).

"SABATUL A FOST FACUT PENTRU OM, NU OMUL PENTRU SABAT" (Marcu 2:28). PENTRU OM, NU PENTRU EVREU. Acest text nu este din VT, dar avand in vedere ca sunt cuvinte spuse de Insusi Mantuitorul, sper sa le acceptati si sa reflectati asupra lor.