[quote=marmat;98625]ce a ajuns ziua sfinta a Dumnezeului vesnic viu.
[COLOR=#0066cc][COLOR=#000000]Ziua de 1 noiembrie, este trecuta in calendarul ortodox ca zi de pomenire a mortilor. Ziua saptamanala pentru pomenirea generala a celor adormiti este sambata. Din toate sambetele unui an bisericesc, doua sunt consacrate in chip special pomenirii generale a mortilor: sambata dinaintea Duminicii Lasatului sec de carne si sambata dinaintea pogorarii Duhului Sfant.[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=#0066cc][SIZE=3][COLOR=#000000]Odihna in Domnul ,momentul de timp special trait alaturi de El ,a devenit un moment alocat pomenirii mortilor.[/COLOR][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#0066cc][SIZE=3][COLOR=#000000]Timpul care te revigoreaza ,care iti da putere prin comuniunea cu Domnul ,a devenit mort.[/COLOR][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#0066cc][SIZE=3][COLOR=#000000]Avea dreptate Nitzsche acu peste 100 de ani cind a zis :Dumnezeu e mort .Noi(oamenii) l-am omorit.
[/COLOR][/SIZE] [/COLOR]Daca ai avea o cercetare mai amanuntita ai vedea de de sambata e o zi speciala pt morti, daca deschizi Scriptura vei vedea ca inainte cu o zi da a intra Domnul in Ierusalim il invie pe Lazar adica intr-o sambata, si noi ne rugam pt cei adormiti ca sa dobandeasca o mai buna inviere, in ortodoxie totul are un rost spre deosebire de multe practici neo-protestante eu am mai pus intrebarea destul de logica pe mai multe topicuri, daca e sa ne luam dupa adventisti care au pretentia ca respecta cel mai bine Cuvantul Domnului atunci inseamna ca timp de 19 secole lumea a stat intr-o bezna totala necunoscand adevarul, ce Dumnezeu crud am putea spune, care il trimite pe Fiul sau sa rascumpere lumea apoi urmeaza o mare negura de 19 secole in care oamenii sunt rataciti si lasati de acest Dumnezeu in negura pana in sec 19 cand apar adventistii cu o interpretare clara a Cuvantului lui Dumnezeu, o interpretare care a lipsit din lume si a privat sute de milioane de credinciosi timp de 19 secole, asa il cunoasteti voi pe Dumnezeu? eu nu asa
Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
|