View Single Post
Vechi 03.11.2008, 15:46:40
eduardd
Guest

Implicit

[COLOR=Red]Si fetita..binecuvantam si fetita…[/COLOR]

Ne spunea parintele ca noi, ca si crestini ortodocsi, trebuie sa pastram credinta curate san e vedem de ale noastre, ca trebuie sa fim consineti ca Ortodoxia are multi dusmani iar noi trebuie sa o pastram cu pretul vietii.. Unei crestine ce urma sa plece in Italia si care se spovedise si se impartasise i-a spus ca: mai degraba sa iti ajunga acestea pentru 1 an decat sa se duuca la alta biserica (de alta confesiune). Intr-o zi venind la manastire ne-am intalnit cu parintele. Unul din ucenici l-a intrebat:
-Parinte sunteti obosit?
Parintele cu privirea departe raspunde:
[COLOR=Red]-Nu, ma uit ca atata mai este cat un varf de deget…[/COLOR]
[COLOR=Red]Nicunul dintre noi nu a indraznit sa intrebe la ce se referise, daca la mutarea sa la cele vesnice (care se adeverise la scurt timp)[/COLOR] sau la altecva. Parintele iubea mult tinerii si-l durea sufletul cand ii vedea pe acesti deparatandu-se de la calea ce buna. Despre elevii de liceu spunea ca sunt dezorientati, despre stundenti ca sunt mai copti insa multi dintre ei au copiat occidental..dorguri, desfranare..yoga..si daca nu tin legatura cu biserica e grav..
Referindu-se la vremurile de acum spunea ca femeile prin portul si comportamentul lor grabesc sfarsitul!! Inainte erau comunistii..erau rai , dar stiai de CINE sa te feresti insa acum sunt mai periculosi ptr ca sunt ascunsi.. Cativa tinerii spun< Vai de noi parinte ca nu mai avem crestini rugatori.. parintele insa spune: Inca avem multi crestini adevarati in tarisoara noastra..

Eram insarcinata si cum stateam eu asa langa patul parintelui imi vine un gand:
Doamne sa nu moara parintele pana nu aduc fetita sa o binecuvinteze.. In aceea clipa parintele flutura cam la inaltimea la care era fata mea atunci si ca si cum ar fi fost si ea langa mine spune:
“Si fetita si fetita. Binecuvantam si fetita!!”….
[COLOR=Black]Marturii “In memoriam” Parintele Ioanichie Balan[/COLOR]
Reply With Quote