Subiect: Despre preoti
View Single Post
Vechi 04.12.2006, 13:26:58
mioara mioara is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.08.2006
Implicit

Buna, draga Irina. Ma bucur ca ti-a placut citatul; este din cartea " Margaritare duhovnicesti" de parintele Arsenie Boca. Cartea este aparuta la editura " Pelerinul" Iasi, sub directa coordonare a Manastirii " Petru- Voda".
Cred ca toate cartile duhovnicesti sunt indicate impotriva gandurilor, deoarece ele iti inalta mintea la Dumnezeu si nu mai ai timp de altele.Important este ce ii dam mintii sa lucreze, dupa cum ne sfatuia Parintele Cleopa sa facem: imediat dupa ce ne-am trezit sa facem trei inchinaciuni si sa spunem de trei ori:" Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!". In acest mod ne ridicam mintea catre Dumnezeu si nu lasam portita deshisa pt. alt fel de ganduri.
Pt. tine ( si nu numai) am mai cautat cateva citate despre lupta cu gandurile.
-" Suntem osanditi nu pt. ca intra in noi ganduri pacatoase, ci pt. ca le folosim spre rau"-Sf. Varsanufie cel Mare
-" E mai ferit de primejdii cel ce nu ingaduie dusmanului sa intre in casa decat cel care, ingaduindu-i se lupta apoi cu el"-Sf. Tihon din Zadonsk
-" Nu atacul gandului este pacat, ci convorbirea mintii care vorbeste prieteneste cu el"-Sf. Marcu Ascetul
Doamne ajuta!
Reply With Quote