View Single Post
Vechi 04.11.2008, 10:46:25
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Cristi,nu este chiar asa,intotdeauna am incercat sa nu adopt radicalitatea...pot ajunge cu usurinta la extremism,iar in cazul spiritualitatii,la habotmicism,care nu este mai presus decat necredinta.
Exista situatii si situatii,iar Dumnezeu judeca pe fiecare dupa trasaturile specifice,judeca fiecare situatie dupa motivele ce le-a determinat.Este mult prea radical spus,postim ori nu postim.Asemenea erau si fariseii care erau categorici cu riscul de-a calca peste cadavre,astfel ajungand sa nu le mai pese de nimic din jur,si astfel nici de Cuvantul Lui Dumnezeu care invata la iubire si dreapta judecata.
Iti amintesti cand s-au smitit acestia de Dumnezeu,fiindca s-a atinsa de spurcata si necurata Magdalena,cand s-au smitit ca Domnul a ajutat la scoaterea asinului in zi de sabat...si multe alte lucruri care exemplifica tocmai situatiile deosebite si intelegerea acestora,si nu radicalitatea si intoleranta.
Deci,mai degraba tind sa-l apreciez pe Arhanghelul,in acest sens,fiindca detest "fixsatiile"pe anumite aspecte ale vietii legate de religie.
Si inca ceva,spune-timi,va rog,UNDE SCRIE IN BIBLIE CA NU AI VOIE SA CONCEPI IN POST???!!!VA SPUN EU!,NICAIERI!Acestea reprezinta dorinte si legi ale pamantenilor,pentru stimularea infranarii si-a curatirii trupului,vazandu-se ca omul abuzeaza de placere si ingnora in mod deliberat cumpatarea in toate.Astfel a trebuit sa se adopte legile,practic nescrise,ale vietii crestinesti,bazata pe infranare si purificare.Sunt foarte bune,sunt intelepte...ele reprezinta pansament pentru sufletul si trupul nostru,insa nu trebuiesc batute in cuie,neintelese si aplicate intr-un mod neindurator,in situatii deosebite,astfel nu cred ca mai vorbim de credinta,ci de viceversa ei.
Reply With Quote