Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Parintele Arsenie Papacioc:
"Și știi ce înseamnă cruce? Să-ți iei ce nu-ți convine".
Poate tocmai de aceea e greu de acceptat crucea: omul vrea doar ce-i convine. Si atunci unde e sacrificiul? Unde e credinta? Pentru ce sa luam cununa?
Vrem rasplata in cer, dar facem numai ce ne place.
Oare asa Il urmam pe Hristos? Da, acceptand CRUCEA si facand ce nu ne convine.
|
Da,ai dreptate .
Dar vezi tu ca cei mai multi isi iau doar obiectul cruciulita sau crucifix si isi pun increderea in el ca ii fereste de probleme.
Chiar e asa greu de inteles ca Satana e asa parsiv incit va indeamna sa va puneti increderea in orice altceva decit direct in Hristos?
Orice altceva(obiect sau obicei) insemna diluare a relatiei cu Hristos.
2[SIZE=2] ,,Eu sînt Domnul, Dumnezeul tău, care te -a scos din țara Egiptului, din casa robiei.
[/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]3[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Să nu ai alți dumnezei afară de Mine.
[/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]4[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Să nu-ți faci chip cioplit,
nici vreo înfățișare a lucrurilor cari sînt sus în ceruri, sau jos pe pămînt, sau în apele mai de jos de cît pămîntul.
[/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]5[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] Să nu te închini înaintea lor, și să nu le slujești; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sînt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinților în copii pînă la al treilea și la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc,
[/SIZE][SIZE=2][COLOR=#000080][SIZE=2][COLOR=#000080]6[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][SIZE=2] și Mă îndur pînă la al miilea neam de cei ce Mă iubesc și
păzesc poruncile Mele.[/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]Crucea ramine un element al uciderii , evenimentul important este
jertfa pentru ispasirea pacatelor.
[/SIZE]