View Single Post
Vechi 05.11.2008, 16:04:10
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Un exemplu:
Domnul Iisus Hristos, spune: "Eu insa va spun ca oricine isi lasa nevasta, afara din pricina de curvie, si ia pe alta de nevasta, preacurveste; si cine ia de nevasta pe cea lasata de barbat, preacurveste."(Matei 19:9)

Cum se numeste oficierea de legaturi intre persoane divortate (din alte motive decat cele de curvie)? Se numeste incurajare la pacat si calcarea voii Domnului. Chiar credeti ca va fi legat in cer ceea ce altii leaga dupa cum ii taie capul?[/i]

Ce facem cu aceasta slujire a pacatului, savarsita de preoti, in biserica si cu aprobarea bisericii?
I Corinteni 7.27-28:

27. Te-ai legat de femeie? Nu căuta dezlegare. Te-ai dezlegat de femeie? Nu căuta femeie.
28. Dacă însă te vei însura, n-ai greșit. Ci fecioara, de se va mărita, n-a greșit. Numai că unii ca aceștia vor avea suferință în trupul lor. Eu însă vă cruț pe voi.

Dupa cum vezi, vasinec, raspunsul trebuie cautat mai bine.
Si din cate stiu eu, numai prima data se cununa cineva la biserica; daca e vorba de a doua casnicie, se limiteaza la cununia civila. Nu e asa? Poate sunt si exceptii; dar aici vorbim de regula.
Reply With Quote