View Single Post
Vechi 05.11.2008, 17:20:06
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul

[COLOR=black][SIZE=3]Îți bați joc de Scriptură. Ea îți spune clar că sufletul există conștient. Și tot ea spune că îngerii și demonii, deși sunt creații spirituale au simțuri. Simțurile lor nu sunt asemenea nouă dar ne sunt prezentate în așa fel încât noi să le înțelegem: [/SIZE][/COLOR]
Nu mai stiu cum sa pun intrebarea ca sa lamurim problema cu pilda bogatului nemilostiv.

Dvs. spuneti ca bogatul si Lazar, dupa ce murisera, fara sa fi fost inviati, erau asemenea ingerilor si aveau simturi. Total nebiblica interpretarea, dar sa trecem peste asta. Daca ar fi cum ziceti dvs., tot exista o diferenta intre ingeri si cei doi care murisera (bogatul si Lazar din Luca 16). Acestia (bogatul si Lazar) aveau parti trupesti (degete si limba), care puteau fi atinse efectiv (Luca 16:24). Nu se spune ca aveau doar simturi.

Intrebarea mea este urmatoarea: pot avea mortii degete si limba de care sa se foloseasca? Sau pilda "bogatului nemilostiv" este o parabola care nu prezinta niste fapte reale (asemenea fabulelor) dar care ne conduce catre o invatatura importanta (cum este morala de la o fabula). Trebuie sa-mi spuneti care din aceste doua variante le sustineti, caci alta nu exista.

Ca sa fiu putin mai explicit: daca cineva va spune fabula cu "vulpea si corbul", dvs. ce intelegeti? Ca vulpea si corbul vorbesc, sau pricepeti morala de la sfarsit?