View Single Post
Vechi 05.11.2008, 17:47:48
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
I Corinteni 7.27-28:

27. Te-ai legat de femeie? Nu căuta dezlegare. Te-ai dezlegat de femeie? Nu căuta femeie.
28. Dacă însă te vei însura, n-ai greșit. Ci fecioara, de se va mărita, n-a greșit. Numai că unii ca aceștia vor avea suferință în trupul lor. Eu însă vă cruț pe voi.

Dupa cum vezi, vasinec, raspunsul trebuie cautat mai bine.
Si din cate stiu eu, numai prima data se cununa cineva la biserica; daca e vorba de a doua casnicie, se limiteaza la cununia civila. Nu e asa? Poate sunt si exceptii; dar aici vorbim de regula.

Am studiat cu mare atentie toate invataturile referitoare la casatorie, din Sfanta Scriptura. Cel mai mult am studiat inainte de a ma casatori.

Nu am inteles ce vrei sa spui cu invataturile din 1 Corinteni cap 7:27-28. Pentru mine sunt niste invataturi limpezi care nu desfiinteaza, sub nici o forma, ce a spus Mantuitorul, la fel de limpede: se numeste curvie, recasatorirea unei persoane divortate (afara de cazul cand divortul a avut loc din pricina de curvie)Matei 19:9.

Apostolul Pavel vorbeste despre casatoria persoanelor care nu au mai fost casatorite. Mantuitorul vorbeste despre pacatul celor care divorteaza si se recasatoresc. Iar eu am spus ca preotii incurajeza acest pacat, prin faptul ca isi permit "sa lege", dupa voia lor, sfidand invataturile Mantuitorului. Ce nu am inteles corect?

Referitor la a doua casatorie: daca nu incalca invataturile Sfintei Scripturi (ex: recasatorirea unei vaduve), trebuie numaidecat oficiata in fata lui Dumnezeu. Numai atunci casatoria este valabila, cu adevarat. Cununia civila se face pentru ca este bine sa respecti legile statului. Dar casatoria nu este o institutie civila ci este o institutie divina.

P.S. "Vasinec, raspunsul trebuie cautat mai bine". Si imi dai niste citate din Sfanta Scriptura. Ai grija sa nu devii adepta principiului "Biblia se explica cu Biblia". Ca se supara ceilalti frati de credinta pe tine.
Reply With Quote