Parintele Gabriel Nicu il pretuia foarte mult pe parintele Visarion si chiar spunea ca este un sfant. Drept pentru care si eu mi-am cumparat carti cu predici si casete cu predicile ori cu multele rugaciuni rostite de parintele Visarion.
Nu l-am cunoscut in mod direct, dar cunosc crestini de-ai Sfintiei Sale care de asemenea il apreciaza si pe parintele Gabriel Nicu. Sunt fericita sa-i intalnesc, sa observ la ei acea liniste sufleteasca mangaietoare care numai printr-o credinta profund traita se poate obtine.
Intr-adevar, in preajma anului 2000 parintele Gabriel Nicu era foarte cautat. Oameni simpli, oameni de afaceri, politicieni, artisti, din tara si din strainatate mergeau la Boranesti, comuna Cosereni, judetul Ialomita, apoi , dupa anul 2000, la Gresia, comuna Stejarul, judetul Teleorman. Satenii din ambele parohii isi amintesc cate masini mici si microbuze veneau din toata tara la slujbele Parintelui.
Parintele stia cu ce scop venea fiecare. Unora le spunea pacatele, altora le spunea ce-au facut in timpul saptamanii, altora un cuvant de folos ori o prorocire care uneori parea ciudata, dar care se adeverea in viitor. Pe unii ii ajuta mai inainte ca ei sa apuce sa-i ceara ajutor. Nu-i mustra pe cei care veneau sa-l spioneze, dar nici nu facea compromisuri pentru a le fi pe plac. Parintele spunea intotdeauna ce avea de spus in mod direct, fara ocolisuri. Simteai cum vorba Sfintiei Sale iti atinge corzile sufletului. Multi oameni au devenit credinciosi prin predicile si rugaciunile parintelui. Unii s-au intors de la secte, altii s-au intors de la pacate si si-au devenit apoi buni crestini.
La parintele Gabriel s-au vindecat de schizofrenie o persoana din Bucuresti si alta din Craiova. Cunosc o persoana din Bucuresti care s-a vindecat de epilepsie si alte cateva care s-au vindecat de cancer , de psoriazis si de alte boli grave. Un demonizat care s-a vindecat prin rugaciunile parintelui astazi este exarh intr-o manastire din nordul tarii. Vreo trei persoane a readus la viata prin puterea rugaciunii parintelui. O persoana din Dobrogea si-a redobandit, iar altele au renuntat la ochelari, iar doamna G. din Bucuresti si-a redobandit vederea prin puterea rugaciunilor parintelui.
Parintele Gabriel Nicu a continuat sa-i ajute si dupa plecarea la cele vesnice pe cei care l-au rugat. Ma feresc sa cad in extreme, dar nu pot sa nu observ credinciosii care vin la mormant si-i cer ajutorul. M-a emotionat mesajul unui tanar din Germania care, gasind site-ul
www.parintelenicugabriel.ro pe internet, a citit de mai multe ori o poezie omagiala dedicata Sfintiei Sale, crezand ca este rugaciune, in timp ce mama lui era in sala de operatie. Operatia, desi riscanta , a reusit, iar tanarul a simtit nevoia sa adreseze multumiri. Parintele Gabriel ne-a intarit si ne-a dat rabdare atunci cand cartea si imaginea pareau sa-i fie desfiintate. Reactia? Unii credinciosi si-au xeroxat cartea.
Dumnezeu sa ne ajute sa fim vrednici de acesti minunati slujitori ai lui Dumnezeu!