Subiect: Versetul de azi
View Single Post
Vechi 06.11.2008, 12:17:04
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Cine au fost cei de pe Muntele Taborului, cand Hristos a aratat o parte din slava Sa? Petru, Iacob si Ioan. Cine a fost cel care s-a lepadat de El cand a fost vorba de suferinta? Petru. Oare n-a vazut clar Petru ca Iisus este Dumnezeu? Oare ii mai trebuia lui credinta cand a fost rapit in extaz vazand lucruri mai presus de fire? Si totusi s-a lepadat de trei ori, desi ii promisese Invatatorului ca-l va urma fie si pana la moarte...

Ce ne spune asta? Ca slabi suntem, ca usor si inevitabil cadem, dar ca putem sa ne ridicam imediat fara sa deznadajduim ca Iuda...

[SIZE=3]15.[/SIZE] [SIZE=3]Deci după ce au prânzit, a zis Iisus lui Simon-Petru: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești tu mai mult decât aceștia? El I-a răspuns: Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc. Zis-a lui: Paște mielușeii Mei. [/SIZE][SIZE=3]16.[/SIZE] [SIZE=3]Iisus i-a zis iarăși, a doua oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești? El I-a zis: Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc. Zis-a Iisus lui: Păstorește oile Mele. [/SIZE][SIZE=3]17.[/SIZE] [SIZE=3]Iisus i-a zis a treia oară: Simone, fiul lui Iona, Mă iubești? Petru s-a întristat, că i-a zis a treia oară: Mă iubești? și I-a zis: Doamne, Tu știi toate. Tu știi că Te iubesc. Iisus i-a zis: Paște oile Mele. [/SIZE]

aici n-ash vrea sa comentez ca e prea inaltzator textul respectiv, dar se observa ca intai ii cere Domnul sa Pasca mielusheii Mei, apoi sa Pastoreasca oile Mele shi abea la sfarshit sa pasca oile Sale, shi toate astea pentru ca are mai mult dragoste de Dumnezeu decat aceshtia, decat ceilaltzi... caci fiecare Persoana din Dumnezeu l-a intrebat pe Petru:

Tatal i-a cerut sa pasca mielusheii, Fiul sa pastoreasca oile iar Duhul Sfant sa pasca oile... pe ale Lui Dumnezeu... Petru s-a intristat ca i-a zis a treia oara, pentru ca precis se gandea la prea puztina sa pocaintza... shi la neputintza omeneasca de a face ceea ce ne cere Dumnezeu... ca din dragoste de Dumnezeu sa mani turmele Domnului, dupa porunca...

deci aici ni se este arata din ce izvorashte pocaintza cea adevarata dar shi motivul care te poate ridica inapoi la datoria de Apostol...

sfanta intristare...
Reply With Quote