Citat:
În prealabil postat de antoniap
Razvan,
As fi vrut sa nu fii tu cel care afirma astfel de lucruri despre parintele Gabriel. Dumnezeu sa te calauzeasca si sa-ti arate cine a fost si cine este parintele Gabriel Nicu!
In privinta parintelui nu-mi fac griji. Eu imi fac doar datoria de a informa ce am vazut si am auzit, in rest fiecare comenteaza cum considera.
Cine ti-a spus ca parintele Gabriel deschidea carti pentru a ghici si pentru a face prorociri? Daca afirmi din proprie initiativa, atentie ca totul se plateste! Prea usor aluneci si cazi in pacatul de a judeca oameni pe care nu-i cunosti. Indiferent cine si ce ar fi zis despre acesti duhovnici, asigura-te ca nu gresesti cand afirmi ceva. Mai ales cand critici. I-am luat apararea parintelui Argatu deaoarece parintele Gabriel a garantat pentru Sfintia sa si pentru parintele Lavrentie de la Frasinei ca vor avea sfinte moaste. Eu nu stau sa inventariez pacatele sfintilor. Ale mele imi sunt suficiente.
Sincer, imi pare rau pentru tine , nu pentru ca ai formulat astfel de aprecieri. O femeie care se ocupa cu farmece si careia parintele i-a interzis sa mai vina la biserica la Gresia, auzind ca a aparut cartea parintelui Gabriel a facut taraboi la manastirea la care se vindea, sustinand ca acest preot a fost vrajitor. La putin timp, si-a dat foc.
Au existat si desfranate care incercat sa spuna despre anumiti sfinti ca ar fi fost niste pacatosi. Si totusi, dupa o anumita perioada, lucrurile s-au lamurit.
Imi pare rau ca nu l-ai cunoscut si tu pe acest parinte. Atunci n-ai mai fi vorbit asa. Crezi ca vrajitorii au puterea de a-i intoarce pe oameni la credinta? Nu numai aspectul spectaculos este cel care conteaza. Dincolo de acesta, exista calugari , preoti si buni crestini care s-au format intr-un mod placut lui Dumnezeu. Nu-i subapreciez pe cei carora nu li s-au dat astfel de daruri. In fond, Dumnezeu lucreaza prin cine vrea, chiar si prin cele mai proaste ale lumii, ca sa mustre pe cele intelepte.
|
Scumpa sora Antonia,
Ramane in primul rand dubiul asupra faptului ca acea carte a parintelui Gabriel s-a dorit a fi scrisa fara binecuvantarea [reala] a nimanui, desi editura "Credinta stramoseasca" din Iasi afirma cum ca aceasta are binecuvantarea parintelui Iustin Parvu. De ce s-a mintit ca biografia parintelui Gabriel are binecuvantare sa fie tiparita de la parintele Iustin si parintele Nicolae Tanase, desi in mod real nu o avea?
Apoi, o gogorita despre una din minunile parintelui Gabriel: a inmultit de asa natura un peste incat a ajuns sa tina de sat pentru 30 de credinciosi. Ca si cum acest parinte s-ar crede Mantuitorul Hristos atunci cand a inmultit cei doi pesti si cele cinci paini ca sa sature o multime de 5000 de oameni. Fapt care dovedeste ca diavolii il ajuta pe acest parinte sa dea si iluzia inmultirii pestelui si aceea a satietatii celor 30 care au mancat din acel peste. Sunt cu mult mai multe gogorite, intr-un post anterior am citat alte sase asemenea "minuni" care mi s-au parut a avea duh pitonicesc.
In fine, daca esti asa incredintata de nevinovatia parintelui Gabriel, te rog trimite-mi acea carte despre viata parintelui in format electronic, ca sa-mi dau seama despre ce anume zicea parintele Iustin Parvu ca e invatatura eretica si ca atare aceasta carte trebuie arsa [apoi, e ciudat cum de intr-o carte un preot se lauda cu propria sa credinta, dupa cum despre parintele Ilarion Argatu au scris numai parintele Alexandru Argatu de la Boroaia [fiul pr. Ilarion] si parintele Ioan V. Argatu, nepotul pr. Ilarion Argatu - "Raspunsuri duhovnicesti ale parintelui Ilarion Argatu la intrebarile credinciosilor" si niciun scriitor neutru n-a facut-o, dupa cum si in cazul parintelui Gabriel, numai el si una din fiicele sale duhovnicesti au scris despre invatatura sa, in schimb niciun scriitor neutru n-a scris despre parintele Gabriel.
De ce am scris despre cei doi impreuna?
Pentru ca un articol din ziarul "Monitorul de Vrancea" afirma ca parintele Gabriel Nicu a fost fiu duhovnicesc al parintelui Ilarion Argatu, care are o invatatura vrajitoreasca de ghicire a viitorului in Sfanta Evanghelie - extrasa din cartea mentionata anterior a parintelui Ioan V. Argatu.
Iata acel articol:
[COLOR=blue]Lansare de carte la Dumitresti[/COLOR] [SIZE=2]
Biblioteca comunala Dumitresti a gazduit, in sala de lectura, manifestarile legate de lansarea cartii „Dincolo de miracolele credintei“. Volumul a fost scris de Catuta Voiculet, profesor de religie la Grupul Școlar „Grigore Gheba“ din localitate. La eveniment au fost prezenti autoarea, editorul cartii, Constantin Marafet, scriitorul si profesorul de filosofie Valeriu Sofronie, de la Liceul „Alexandru Vlahuta“ din Rimnicu Sarat, preotii Nicolae Șontica, Mircea Vintila si Ionut Necula, cadre didactice si elevi. Cei prezenti au apreciat greutatea lucrarii, atit la propriu cit si la figurat. Cartea are 500 de pagini si a vazut lumina tiparului intr-un moment in care „spiritualitatea pare a-si regasi locul“. „Cartea prezinta viata parintelui Gabriel, fost duhvnic al autoarei. Prin aceasta carte, Catuta Voiculet incearca reabilitarea post mortem a parintelui. Pe linga viata acestuia, cartea cuprinde si invataturi pentru viata crestina. O recomandam atit elevilor, dar si parintilor“, a declarat Ileana Șontica, bibliotecar la Bilioteca Dumitresti.
La rindul sau, autoarea a precizat ca lucrarea reprezinta „promisiunea facuta parintelui Gabriel Nicu, de a prezenta faptele vietii sale, viata traita in post si ruga continua“. „Parintele Gabriel a fost un ascet desavirsit, un exorcist cu greutate, urmindu-i mentorului sau parintele Ilarion Argatu, si mai ales un duhovnic care a inteles ca jugul lui Hristos trebuie purtat cu responsabilitate, cu daruire si dragoste. Cartea demonstreaza ca si astazi, intr-o lume secularizata, se poate urma mesajul Domnului Hristos, sfintenia nefiind un scop al vremurilor apuse“, a declarat Catuta Voiculet. [/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]Sursa:
[COLOR=#800080]http://www.monitorulvn.ro/?stire=3946[/COLOR]
Chiar mi-e dificil sa cred ca un fiu duhovnicesc al unui parinte inselat si cazut in pacatul de moarte al ghicirii vrajitoresti cu cartile sfinte [pr. Ilarion Argatu] ar putea sa nu fie inselat, la randul sau.
Si chiar Canoanele 45-46 ale Sfintilor Apostoli condamna la caterisire pe cei ce s-au insotit in rugaciune cu ereticii [ereticul fiind in acest caz, pr. Ilarion Argatu]. Asta inseamna, ca inca de cand a devenit fiu duhovnicesc al lui Ilarion Argatu, s-a produs automat in virtutea Sfintelor Canoane 45-46 ale Sfintilor Apostoli caterisirea ca preot a lui Gabriel Nicu. Chiar daca acela a mai slujit dupa ce s-a caterisit in virtutea prevederilor Canoanelor 45-46 ale Sfintilor Apostoli, a fost doar un mirean si-a pierdut harul preotesc si a devenit afurisit pentru ca slujea in Biserica, desi in mod automat, conform acelorasi Sfinte Canoane nu mai avea calitatea de preot.
Razvan
Doamne, Iisus
[/SIZE]