View Single Post
Vechi 04.12.2006, 16:53:46
sovidiu sovidiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Clausemi
Si inca ceva...
Inainte de a ne ambala ca nu stiu ce se intampla cu icoanele din scoli...sa ne gandim de ce au fost introduse si de ce sunt scoase....care a fost rezultatul introducerii lor si care va fi rezultatul dupa ce ele vor fi scoase...
Nu cred ca daca incepem sa facem mitinguri ca icoanele sa ramana in scoli se va rezolva ceva bun si va schimba tineretul in mod pozitiv.Reactia habotnica pe care o aveti mi se parea normala daca se venea cu ideea ca icoanele sa fie scose din Biserica sau din propria mea locuinta ca si crestin si unde am dreptul si libertatea sa fac ce vreau...in aceasta situatie as fi inteles,dar ceea ce faceti acum si chiar prin acest top mi se pare ilogic,fara sens si mai presus de toate habotnic.
mie mi se pare politic, dar ca sa dam totusi o concluzie catre "moftul roman"
poate ca ar fi bine:

-scoase icoanele din clase si scoli in general, dar pastrate la insistenta parintilor/elevilor respectivei clase
-creerea cabinetelor de religie daca exista posibilitatea
-creerea minicapelelor cu o incinta unde sa existe un duhovnic care sa fie sprijin pentru diferitzi copii cu probleme daca nu este un pic "redundant", biseica existand si fiind un loc unde copiii se pot intalni cu duhovnici... desi iar apar problemele cu minoritatzile religioase... oricum nu stiu daca shcoala poate sa plateasca cate un preot de fiecare tip de religie ca un fel de duhovnic ce isi desfashoara activitatea in shcoala si e prezent alaturi de medicul shcolii si psihologul scolii la bunul mers al pregatirii elevilor
Reply With Quote