Citat:
În prealabil postat de eduardd
Si la biserica din Ghimicesti (sat Fitionesti, Jud Vrancea) se gasesc particele din moastele Sfantului Nectarie.
[SIZE=3]Chipul Sfântului Nectarie, cunoscut ca fãcãtor de miracole și apãrãtorul bolnavilor de cancer, s-a arãtat unui copil din Fitionești. Bãiatul fãcea parte dintr-un grup de vrânceni plecați în pelerinaj în Grecia. Imaginea sfântului a fost înregistratã pe caseta video filmatã de copil. Momentul arãtãrii Sfântului a schimbat viața comunitãții de la Ghimicești, dar preotul a ales sã nu-l facã public. „Este o incontestabilã minune, nu este nici o reflexie a luminii sau a altei imagini. Este rãspunsul pe care l-a dat Sfântul la bucuria copilului. Minunea nu se petrece când o ceri sau cand o cauți, vine ca o recompensã sau ca un mijloc de întãrire a credinței", spune preotul Vasile Dabija. [/SIZE]
Am avut bucuria de a cunoaste personal pe parintele. Un parinte deosebit.
|
Multumesc Jenica, caci prin tine l-am cunoscut pe Sfantul Nectarie, iar bucatica de vata inmuiata in mirul de la Sfintele Moaste, mi-a adus multa alinare . O port si acum zi de zi, iar Acatistul ce tot tu mi l-ai trimis, este o adevarata tamaduire pentru suflet
"O , Sfinte Nectarie, sprijin al celor care il marturisesc si il vor marturisi pe Hristos prin viata lor, rabdand tot felul de prigoane din partea vazutilor si nevazutilor vrajmasi, ocroteste-i cu puterea ta pe toti crestinii, usurandu-le suferintele si intarindu-i in lupta duhovniceasca, pentru ca sa ii cante impreuna cu tine Dumnezeului celui Viu : Aliluia !