Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Si ce se intampla cu credinciosii care au nesansa de a divorta odata, de doua ori, fara ca ei sa fie neaparat vinovati; ii dati afara din adunare si ei vin ca niste musafiri si isi platesc eventual si zeciuiala , dar nu se mai pot numi adventisti? Frumos, n-am ce spune.
Gasesc ca acest dialog este cat se poate de fructuos, caci de unde am afla aceste realitati, daca nu din discutiile cu colegii nostri adventisti?!?
|
Observ ca nu te intereseaza nici problema casatoriei (care este in discutie), nici Sfanta Scriptura (care raspunde limpede la multe intrebari), ci doar atacarea adventistilor.
Eu o sa incerc sa raspund la intrebarea referitoare la cei care divorteaza, dar nu din vina lor. De fapt nu raspund eu ci Sfanta Scriptura:
"Daca cel necredincios vrea sa se desparta, sa se desparta; IN IMPREJURAREA ACEASTA, FRATELE SAU SORA NU SUNT LEGATI"(1 Corinteni 7:15).
1. Credinciosii care sunt divortati, dar nu din vina lor (nu au initiat ei divortul, sau divortul a avut loc din pricina de curvie), raman membrii ai bisericii adventiste.
2. Nimeni nu este obligat sa dea zecimea. Nici membrii bisericii. Daca nu dai zecimea cu toata inima, ca un semn de recunostinta pentru tot castigul pe care ti l-a dat Dumnezeu, mai bine nu o dai deloc. Absolut nimeni nu te controleaza. Este o problema intre tine si Dumnezeu, indiferent ce esti: mebru al bisericii sau simpatizant.
3. Daca un membru al bisericii este exclus, asta nu inseamna ca este exclus de la mantuire. Dumnezeu judeca cel mai bine; El cunoaste inima omului (poate ca acesta se caieste sincer de greseala sa, etc). Nu este un lucru asa de grav, daca esti sters din registrele bisericii. Grav de tot este sa fii sters din Cartea Vietii.
Incercati sa nu mai numiti "realitati" lucrurile aflate in discutii, pe la colturi.