View Single Post
Vechi 07.11.2008, 17:16:45
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Dupa hotararea sinodala, aceasta ectenie a ramas la alegerea episcopului sau a preotului daca sa o rosteasca sau nu!!! In BOGr nu se mai zice de f.mult timp!!! Eu daca as fi preot (mai am un an de studiu) nu as pune aceasta ectenie!!! NU e rau daca nu s-a spus aceasta ectenie, e mai rau daca se "sare" peste Epicleza!!! Atunci da, poti sa urli cu gura cat Romania!!! Stiu si cunosc personal acest caz al unui preot recent hirotonit, care efectiv nu a mai zis "Luati mancati..." ci direct "Sa luam aminte! Sfintele Sfintilor!" de asta ce parere ai? sa ne rugam pt "unitatea sfintelor lui Dzeu Biserici!"!!!
Doamne fereste? niciodata n-am mai auzit asa ceva? poi si nu a luat nimeni atitudine? preotul a fost mustrat de ierarh? s-a mai repetat treaba?

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote