View Single Post
Vechi 07.11.2008, 18:13:25
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Nu trebuia sa le spuna nimeni evreilor sa tina sambata. Trebuia sa le spuna cum sa o tina. In cele patru Sfinte Evanghelii, cuvantul sabat (sau sambata) apare de 45 de ori. Sabatul (sambata) a fost una din cele mai dezbatute teme ale Domnului Iisus Hristos. Si niciodata nu a spus ca a schimbat sabatul. Dimpotriva, Domnul,Iisus Hristos "a dezlegat" sabatul de multimea de "traditii" si i-a redat frumusetea de la inceput.

"Fiul omului este Domn chiar si al sambetei" (Marcu 2:28).
Mai trebuie respectat ceva a carui Domn este Mantuitorul? Si nu S-a numit Domn al sambetei pentru a o desfiinta (cum multi se incumeta sa spuna) ci sa-i redea adevarata valoare.

23. Si pe cand mergea El intr-o sambata prin semanaturi, ucenicii Lui, in drumul lor, au inceput sa smulga spice.
24. Si fariseii Ii ziceau: Vezi, de ce fac sambata ce nu se cuvine?
25. Si Iisus le-a raspuns: Au niciodata n-ati citit ce a facut David, cand a avut nevoie si a flamanzit, el si cei ce erau cu el?
26. Cum a intrat in casa lui Dumnezeu, in zilele lui Abiatar arhiereul, si a mancat painile punerii inainte, pe care nu se cuvenea sa le manance decat numai preotii, si a dat si celor ce erau cu el?
27. [COLOR=Red]Si le zicea lor: Sambata a fost facuta pentru om, iar nu omul pentru sambata.
28. Astfel ca Fiul Omului este domn si al sambetei.
[/COLOR]

In acest context talcuirea ta e total opusa adevarului caci reiese clar ca Mantuitorul a vrut sa spuna ca sambata nu e batuta in cuie caci ,,[COLOR=Red]Sambata a fost facuta pentru om, iar nu omul pentru sambata. Caci
[/COLOR]7. Caci daca (testamentul) cel dintai ar fi fost fara de prihana, nu s-ar mai fi cautat loc pentru al doilea;
8. Ci Dumnezeu ii mustra si le zice: "Iata vin zile, zice Domnul, cand voi face, cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda, testament nou,
9. Nu ca testamentul pe care l-am facut cu parintii lor, in ziua cand i-am apucat de mana ca sa-i scot din pamantul Egiptului; caci ei n-au ramas in testamentul Meu, de aceea si Eu i-am parasit - zice Domnul. ...
13. Si zicand: "Nou", Domnul a invechit pe cel dintai. Iar ce se invecheste si imbatraneste, aproape este de pieire. Evrei 8,7-13
10. Caci toti cati sunt din faptele Legii sub blestem sunt, ca scris este: "Blestemat este oricine nu staruie intru toate cele scrise in cartea Legii, ca sa le faca".
11. Iar acum ca, prin Lege, nu se indrepteaza nimeni inaintea lui Dumnezeu este lucru lamurit, deoarece "dreptul din credinta va fi viu"...[COLOR=Red] Hristos ne-a rascumparat din blestemul Legii, facandu-Se pentru noi blestem;[/COLOR] Gal. 3,10-11

4. Caci undeva, despre ziua a saptea, a zis astfel: "Si S-a odihnit Dumnezeu in ziua a saptea de toate lucrurile Sale".
5. Si in acelasi loc, zice iarasi: "Nu vor intra intru odihna Mea!".
6. Deci, de vreme ce ramane ca unii sa intre in odihna,[COLOR=Red] iar aceia carora mai dinainte li s-a binevestit, pentru nesupunerea lor, n-au intrat,
7. Dumnezeu hotaraste din nou o zi, astazi rostind prin gura lui David, dupa atata vreme, precum s-a zis mai sus: "Daca veti auzi astazi glasul Lui, nu invartosati inimile voastre". [/COLOR]

8. Caci daca Iosua le-ar fi adus odihna, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, dupa acestea,[SIZE=4] de o alta zi de odihna. [/SIZE]
9. Drept aceea, s-a lasat [SIZE=4]alta sarbatoare de odihna [/SIZE]poporului lui Dumnezeu.
10. Pentru ca cine a intrat in odihna lui Dumnezeu s-a odihnit si el de lucrurile lui, precum Dumnezeu de ale Sale.
11. Sa ne silim, deci, ca sa intram in acea odihna, ca nimeni sa nu cada in aceeasi pilda a neascultarii, Evrei 4,4-11

[COLOR=Red][COLOR=Black]Iar prin cuvintele ,,[/COLOR][/COLOR][COLOR=Red] Astfel ca Fiul Omului este domn si al sambetei. ,, [/COLOR][COLOR=Red]
Mantuitorul vrea sa spuna ca El ca Dumnezeu care a facut sambata pentru evrei, tot El poate sa o si schimbe.

Asa ca voi ati cazut in
[/COLOR]aceeasi pilda a neascultarii, prin [COLOR=Red]invartosarea inimilor voastre". [/COLOR] Evrei 4,4-11