Citat:
În prealabil postat de marmat
anca[SIZE=2][SIZE=2]
Doar aici face o asemanare in sensul ca Biserica e o mama la care vin fratii care cred in Hristos. Dar nicidecum ca Maica e biserica.[/SIZE][/SIZE]
|
De ce esti fatarnic, mincinos si blasfemiator caci nu ai postat toate versetele care vorbesc despre Maica Domnului asa cum a numit-o Elisabeta?
[SIZE=4]Marturiile Sfintei Scripturi care ne arata ca suntem datori a supravenera si a ne inchina Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea-fecioarei Maria sunt acestea : [/SIZE]
[SIZE=4]1. Supraveneram si ne inchinam Prea Sfintei Fecioare Maria pentru ca Dumnezeu a invrednicit-o de o mare cinste, de a fi Maica a Fiului Sau si a naste pe Mesia. [/SIZE]
[SIZE=4]2. Noi cinstim si ne inchinam si preaveneram pe Prea Sfanta Fecioara Maria, fiindca insusi Dumnezeu, prin Duhul Sfant, a vestit ca prin ea va face Dumnezeu mantuirea lumii si va zdrobi capul sarpelui nevazut (diavolul) (vezi Fac., 3, 15 ; Isaia 7, 13; Ier., 31, 4 si urmatorii), readucandu-ne in starea de fii ai Lui. [/SIZE]
[SIZE=4]3. Noi cinstim si ne inchinam si preaveneram pe Prea Sfanta Fecioara Maria, deoarece insusi arhanghelul Gavriil, trimis de Dumnezeu sa o anunte ca va naste pe Mesia, i s-a inchinat si a numit-o [COLOR=red]"plina de dar" si "binecuvantata intre femeii". (Luca 1, 26-29) [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]4. Noi cinstim si preaveneram pe Maica Domnului, pentru ca si Sfanta Elisaveta, maica marelui prooroc Ioan Botezatorul, a cinstit-o si a numit-o "Maica a Domnului" si [COLOR=red]"binecuvantata intre femei"[/COLOR] (Luca, 9, 43, 45). [/SIZE]
[SIZE=4]5. Noi cinstim si preaveneram pe Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria pentru ca si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, chiar cand era in cele mai grele suferinte, rastignit pe Cruce, a cinstit-o ca pe o Maica si a avut grija de ea, dand-o in seama celui mai iubit ucenic al Sau (Ioan, 19, 26, 27). [/SIZE]
[SIZE=4]6. Noi cinstim pe Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si Pururea-fecioara Maria si ne inchinam ei pentru ca si oamenii cei credinciosi, chiar din vremea cand traia ea pe pamant, o cinsteau si o fericeau (Luca, 11, 27-28). [/SIZE]
[SIZE=4]7. Noi cinstim si preamarim pe Maica Domnului, pentru ca ea insasi, prin Duhul Sfant, a marturisit ca Cel Puternic i-a facut marire si ca de acum o vor ferici toate neamurile (I.uca, l, 48). [/SIZE]
[SIZE=4]8. Noi cinstim si prea veneram pe Maica Domnului, caci ea a fost cinstita si ascultata de Fiul ei, dupa porunca ce zice: "Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta" (Ies. 20, 12; Deut, 5, 16; Ioan, 19, 26-27 s.a.). [/SIZE]
[SIZE=4]9. Noi cinstim si preaveneram pe Maica Domnului, pentru ca in ziua Judecatii celei de Apoi ea va sta de-a dreapta Sfintei Treimi cu mare cinste si slava, dupa marturia Sfintei Scripturi care zice: "De fata au statut Imparateasa de-a dreapta Ta, in haine aurite prea infrumusetata" (Ps. 44, 11), [/SIZE]
[SIZE=4]10. Noi cinstim pe Maica Domnului si ne inchinam, ei, pentru ca ea a fost cinstita de Dumnezeu mai mult decat toata faptura, deoarece Dumnezeu a ales-o pe ea sa fie Maica Ziditorului tuturor fapturilor celor vazute si celor nevazute, Care ne-a rascumparat din moarte (Rom., 5, 17-18). [/SIZE]
[SIZE=4]11. Noi cinstim si preaveneram pe Maica Domnului caci ea a zamislit pe Fiul lui Dumnezeu de la Duhul Sfant si a fost umbrita de puterea Celui Prea Inalt si, prin aceasta, a fost curatita de pacate mai mult decat oricare alt sfant ce sta inaintea lui Dumnezeu: ea n-a avut numai dar de la Dumnezeu, ci a fost "plina de har" (Luca, l, 28, 35). [/SIZE]
[SIZE=4]12. Noi cinstim pe Maica Domnului mai mult ca pe oricare din sfinti, deoarece intelegem ca ea a nascut si a alaptat pe Sfantul sfintilor, pe Iisus Hristos, Dumnezeul si Mantuitorul nostru. [/SIZE]
[SIZE=4]13. Noi cinstim si preaveneram pe Maica Domnului mai mult decat pe toti sfintii si toti ingerii din cer, caci asa o cinsteste si Biserica lui Hristos si ii canta: "Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii" (Axion). [/SIZE]
[SIZE=4]Daca pe Ilie si Enoh i-a luat Dumnezeu la cer, cu cat mai mult pe Maica Domnului? Ar fi lasat El cea mai sfanta si curata persoana care a trait pe pamant sa fie mancata de viermi, pe cea care a nascut pe Dumnezeu Cuvantul, pe [COLOR=red]cea plina de har??? Arata-mi in Biblie ca un inger sau arhanghel il saluta pe vreunul din marii prooroci asa:[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=red] 28. Si intrand ingerul la ea, a zis: [SIZE=4]Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei.[/SIZE]41. Iar cand a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a saltat in pantecele ei si Elisabeta s-a umplut de Duh Sfant, [/COLOR]
[COLOR=red]42. Si cu glas mare a strigat si a zis: [SIZE=4]Binecuvantata esti tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau. [/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=red]43. Si de unde mie aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu?[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=red]44. Ca iata, cum veni la urechile mele glasul salutarii tale, pruncul a saltat de bucurie in pantecele meu. [/COLOR]
[COLOR=red]45[SIZE=4]. Si fericita este aceea care a crezut ca se vor implini cele spuse ei de la Domnul. [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=red]46. Si a zis Maria: Mareste sufletul meu pe Domnul. [/COLOR]
[COLOR=red]47. Si s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mantuitorul meu, [/COLOR]
[COLOR=red]48. Ca a cautat spre smerenia roabei Sale. [SIZE=4]Ca, iata, de acum ma vor ferici toate neamurile. [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=red]49. [SIZE=4]Ca mi-a facut mie marire Cel Puternic si sfant este numele Lui. [/SIZE][/COLOR]
[COLOR=red]50. Si mila Lui in neam si in neam spre cei ce se tem de El. [/COLOR]
[COLOR=red]51. Facut-a tarie cu bratul Sau, risipit-a pe cei mandri in cugetul inimii lor. [/COLOR]
[COLOR=red]52. Coborat-a pe cei puternici de pe tronuri si a inaltat pe cei smeriti, [/COLOR]
[COLOR=red]53. Pe cei flamanzi i-a umplut de bunatati si pe cei bogati i-a scos afara deserti. [/COLOR]
[COLOR=red]54. A sprijinit pe Israel, slujitorul Sau, ca sa-Si aduca aminte de mila Sa, [/COLOR]
[COLOR=red]55. Precum a grait catre parintii nostri, lui Avraam si semintiei lui, in veac. [/COLOR]
|