Citat:
În prealabil postat de jeniffer
1."Ca ceva sa ia nastere, mai intii acel ceva trebuie gandit." Este o noua teorie, unde creierul este mai mult decit materie rationala, nascuta din organic? Multe au aparut prin reactii intre elemente, nu prin gindurile cuiva. Nu exista creier altfel decit cel cunoscut.
2.Ortodoxia este o prelungire a judaismului, din timpurile lui Moise. Apostolii au facut din Isus un profet, la fel ca musulmanii au facut un altul. Cultul zeului, la egiptieni, era mult mai apropiat de cel primar, al soarelui, decit la evrei, care l-au numit spirit.
3.Omul si natura sint explicatii suficiente, necunoscuta zeu, Api, Brahma, Zeus, Dumnezeu, Allah etc. nu este decit spiritul omenesc.
4.Zeul este doar o inchipuire, o personificare a soarelui. Istoria nu a inceput cu Noul Testament.
5.ps: Clausemi, iti intorc insulta si sper ca poti accepta adevarul creatiei naturale a celulei fara a avea nevoie de necunosucta zeu.
|
jeniffer, iarta-mi numerotarea afirmatziilor tale dar am facut-o sa pot sa-ti raspund desi nu mi-ai adresat mie nici o afirmatzie... totusi fiindca e discutzie de forum:
1. asha este, prin anumite reactii chimice apar elemente noi, sau unele sau partzi din ele se schimba in altele, sunt concluzii ale observatziilor unor invatzati.
Cum sa nu existe creier decat cunoscut, cand se pare, dupa anumite cercetari stiintzifice, ca omul foloseshte o infima parte din materia cenusie, din posibilitatzila cu care a fost daruit, si precis asha o fi si cu alte organe, spiritul sau, ratziunea, cu sufletul, cu inima sau altele pe care poate ca nici nu stim ca le avem...
2. Afirmatzie corecta desi este o prelungire nu numai a Iudaismului din timpul lui Moise ci si altceva nou totodata si promis in vechime ... si multe altele capatand si note total distincte... iar Apostolii au afirmat mai mult. Nu stiu ca evreii sa-l fi numit spirit, si cult primar al soarelui intalnim peste tot, astru recunoscut ca avand un rol mai mare decat doar al masurii timpului prin invartirea pamantului in jurul lui, desi sunt dovezi ca exista viatza si pe alte baze decat pe carbon, si in absentza luminii solare si a atmosferei, viatza descoperita tocamai la noi in dobrogea in ceva peshteri izolate total de mediul exterior si recent descoperite...
3. Pentru unii, caci spiritul omenesc, care a primit sau a dat nashtere la "Zeu" este intr-o continua chemare spre alegere si desavarshire... iar daca rezolvi problema necunoscutei punand ca rezultat termenul ce se numeshte spirit uman nu inseamna mare lucru ca asha potzi sa raspunzi in fatza oricaror necunoscute ce depashesc orizontul nostru.
4. Daca noi il vedem pe "Soare" si ni-l si inchipuim nu inseamna ca istoria Zeului nu se trage de la alt soare, de la luna sau pamant, sau ca altzi zei, nu sunt mai importantzi pentru noi decat altzii, aici insemnand ca acei Zei/spirite chiar exista si ne doresc intr-adevar binele... iar unul din ei care a dovedit impreuna cu ai Lui ca nu ne inshala si ne doreshte binele se numeshte Christos... adica un Zeu ceva mai mare... tocmai Dumnezeu.
5. Creatzia naturala se bazeaza pe teoria conform careia anumite substantze in anumite conditzii produc substantze vii... nu este exclus, nu vreau sa intru in polemici stiintzifice fiindca nu stiu ce s-a mai afirmat in lume si s-a dovedit si experimentat, dar trebuie sa ne intrebam daca acestea nu se intampla inclusiv cu acordul "Zeului" cum spui Dumneata, nu neaparat in absentza ori prezentza lui... dar mai mult trebuie sa ne gandim si la actele noastre morale de credintza in stiintza experimentala pe care o practicam...