Citat:
În prealabil postat de Iustin32
ai grija ca si Mantuitorul Hristos a zis ca omul nu va muri in veac, il faci si pe El mincinos?:
[SIZE=3]51. Adevarat, adevarat zic voua: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, [COLOR=red]nu va vedea moartea in veac. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]52. Iudeii I-au zis: Acum am cunoscut ca ai demon. Avraam a murit, de asemenea si proorocii; si Tu zici: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, [COLOR=red]nu va gusta moartea in veac. Ioan 8,51-52[/COLOR][/SIZE]
|
Despre care moarte se spune ca nu va fi gustata in veac?
"Cine are urechi, sa asculte ce zice Bisericilor Duhul: "CEL CE VA BIRUI, NICIDECUM NU VA FI VATAMAT DE A DOUA MOARTE"(Apocalipsa 2:11)
"FERICITI SI SFINTI SUNT CEI CE AU PARTE DE INTAIA INVIERE! ASUPRA LOR, A DOUA MOARTE NU ARE NICI O PUTERE!"(Apocalipsa 20:6)
Dupa inviere, putem spune ca nu vom mai gusta moartea. Nu este vorba de prima moarte, care este o consecinta a pacatului. Este vorba de a doua moarte, care este pedeapsa pacatului.
Ca o completare, pot sa va spun ca moartea nu a fost biruita ci urmeza sa fie biruita.
"CAND trupul acesta supus putrezirii, se va imbraca in neputrezire si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, ATUNCI SE VA IMPLINI CUVANTUL CARE ESTE SCRIS: MOARTEA A FOST INGHITITA DE BIRUINTA"(1Corinteni 15:54). Domnul Iisus Hristos ne-a oferit mijlocur pentru a birui moartea. Dar, acesta biruinta va avea loc la inviere.
VIATA VESNICA SE MOSTENESTE DUPA INVIERE. Pana atunci murim cu totii. Daca nu credem ca murim, atunci nu putem crede ca vom fi inviati.
P.S. Sunt curios de un raspuns. Dvs. mai credeti, cu adevarat, in revenirea Domnului Iisus Hristos si in inviere.?Intreb asta pentru ca sustineti ca omul de fapt nu moare, ci sufletul pastreaza forme trupesti si simturi si se duce acolo unde-i este locul; in rai sau in iad. Daca este asa, ce rost mai are invierea si judecata?