[quote=Dia20_diana;63031]stim cu totii ca centrele de transfuzie de sange din tara sunt in criza de sange
avantajele donarii de sange sunt: in primul rand este un gest umanitar, nu poti sa stii niciodata cand vei avea nevoie de o transfuzie, aflarea grupei ( in caz ca unii nu o stiu), analize complete gratuite si o zi libera de la lucru. Nu se recolteaza decat 400 de ml.
ca si reguli nu se mananca in ziua donarii, iar in ziua precedenta a se evita dulciurile si grasimile[/quote
Intr-adevar problema transfuziilor este destul de mare in Romania... mama prietenei mele a pierdut mult sange in urma unei interventii chirurgicale .. NU I S-A FACUT TRANSFUZIA pana nu a gasit mai multi donatori care sa poata asigura exact cantitatea de sange necesara mamei ei.
Sa ne feresca Dumnezeu sa avem nevoie de sange, ca uite ce ne asteapta... eu personal am avut nevoie de transfuzie acum 1 an si jumatate, noroc ca la mine cantitatea necesara nu era atat de mare si am avut niscaiva "PCR-uri"(Pile Cunostinte& Relatii) la acel spital.. caci altfel precis ca si eu trebuia sa alerg disperata dupa donatori