View Single Post
Vechi 10.11.2008, 10:41:50
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Exclamation Un semnal de alarma

Am certitudinea ca exista preoti care citesc constant acest forum. Lor le pot atrage atentia ca am constatat cu neplacere ca este dificil sa gasesc intr-un oras mare (Timisoara) o biserica ortodoxa in care se face studiu biblic. Personal, am multe nedumeriri si neclaritati si nu prea am cu cine sa discut pe tematica religioasa. Este foarte complicat sa imi fac programare sa vorbesc cu un preot ortodox; iar daca reusesc sa ma intalnesc, timpul preotilor este extrem de limitat din nefericire pentru mine...

Pana acum, am gasit o singura biserica unde studiul biblic saptamanal se rezuma la un monolog al preotului de vreo ora si ceva pe marginea catorva capitole din Vechiul Testament, dar nu e ceva interactiv din pacate. Oricum, e mai mult decat nimic, bine si asa...

Sa zicem ca pentru mine personal accesul la informatie este destul de usor, avand Internetul si atatea carti folositoare; insa pentru oamenii cei simpli, majoritatea care nu-si permit sa-si cumpere carti prea des, pentru ei ce face biserica la modul concret? Cum afla ei raspunsurile de care au nevoie? Veti spune ca exista predicile din fiecare sarbatoare, insa de multe ori preotul vorbeste prea vag si nu la subiectul evangheliei respective, iar de alte ori nici nu se aude ce spune.

Este nevoie sa se faca ceva in legatura cu studierea serioasa a Scripturilor. Uitati-va la celelalte confesiuni, care pun foarte mare accent pe cunoasterea credintei proprii de fiecare om din biserica lor. Asa ar trebui sa facem si noi, cei care ne laudam ca facem parte din biserica pravoslavnica.

Cu respect,

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote