Citat:
În prealabil postat de cozia
Vreau sa-ti spun ca in mare ai dreptate in tot ce mentionezi. Asa este. Pentru mine socul major a fost in anii 90 in Bucuresti dar si peste tot in tara cand scolile PUBLICE TOATE mici si mari au inceput sa fie inchise, BLOCATE ACCESULUI PUBLIC, intr-un mod PSEUDOELITIST, in vederea folosirii terenurilor aferente in timpul vacantelor sau dupa programul scolar cum este si normal si cum ESTE OBLIGATORIU SI IN OCCIDENT PESTE TOT. Platitotrii de taxe la buget care includ alocatia pentru educatie au DREPTUL DEPLIN sa joace mingea pe terenurile de fotbal, basket, badminton, tenis, orice.
|
Directorii de școli cică nu voiau să se deprecieze porțile de fotbal de la șuturi, să se rupă plasele, să nu se fure, să nu vină boschetari și aurolaci, și se mai iscau bătăi pe terenuri, dar problema era că terenurile nu sunt accesibile nici elevilor.
Îmi aduc aminte că de câteva ori directorul chema jandarmeria dacă jucam fotbal în curtea unei școli.
Și totuși sportul pe beton e boală curată pentru ligamente și biomecanica piciorului, e limpede că n-ar investi hoții ăștia în tartan care să-ți protejeze piciorul de șocurile impactului cu solul.
Citat:
Eu popor mai indobitocit ca al nostru unde o gasca scarboasa de parveniti au reusit prin masuri guvernamentale sa le bage pumnul in gura omului de rand si acela sa taca ca un cretin ce este nu am mai vazut!
Este efectiv strigator la cer. Dar cine sa strige? Noi plangem la mormant strain deoarece orice demers este luat in batjocura de smecheri, de parca iti transmit: De unde a mai rasarit si "desteptul"asta, a picat din Luna
|
Mă bucur totuși că te-ai ridicat și tu la lupta în cuget și conștiință, părerea mea e că nu vor să investească pentru că au nevoie de un popor bolnav, îmbuibat cu toate otrăvurile și șantajabil că nu i se dau medicamentele.
Să nu uităm că boala psihică se instalează tot pe fondul lipsei activității fizice.
Pe vremea comunismului erau interzise artele marțiale să nu se trezească cu o tibie sau un pumn în cap securiștii și oamenii din structurile de forță, un popor care are constituția de moluscă e mult mai ușor de condus în toate direcțiile ca un copil mic.
Citat:
Japitele ordinare care au ajuns cu ratul la averi nemuncite "si-au tras" toate stadioanele mari si bazinele de inot pentru stoarcere de profit transformandu-le in domeniul lor privat.
|
Culmea e că-mi povestea cineva abonat la o sală arondată World Class unde abonamentul e printre cele mai scumpe din țară că nu putea înota în bazin din cauza picilor care învățau să înoate acolo.
Atât de subdimensionată e infrastructura sportivă, că și unde e scump e înghesuială de nu poți să te antrenezi că te oprești din metru în metru.
Citat:
[b]...si Ca sa-i lamurim si pe cei care precum ALARIC care poate considera ca terenurile apartin doar elitelor care merita sa fie "sanatoase" si ca asa se face in capitalism, iar noi doar suntem doar niste nostalgici dupa -sportul si miscarea fizica de MASA accesibila oricarui cetatean iti spun cu siguranta ca metoda de la noi nu mai exista nicaieri in occidentul capitalist. [/B
|
Sportul e accesibil peste tot, în Ungaria sunt multe piste de bicicletă chiar prin zone de păduri sau interesante dpdv peisagistic, nu doar pe unde te intoxici de la noxele mașinilor, sunt săli polivalente unde se practică de la scrimă, baschet, badminton, tenis de masă, arte marțiale, handbal, etc
Sunt terenuri de hochei care necesită costuri mari de întreținere a gheții mai ales vara, sunt bazine de înot care necesită multă apă, energie electrică pt pompe, clor, deci sunt costuri.
În fosta Iugoslavie sunt terenuri de atletism, voi face poze de acum cu ce văd.
În Grecia am jucat fotbal în Paralia Katerini acum vreo 17 ani, o stațiune ieftină, pe un teren mărginaș cu sintetic, cu fileu care servea drept teren de tenis, și avea și nocturnă mai slabă.
Grecia boss, pe care o portretizează mulți ca țară de leneși, datornici șamd.