Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2011, 19:52:51
Tangun Tangun is offline
Banned

Data înregistrării: 28.01.2011
Implicit Religie, Dogma, Ortodoxism vs Buddhism, Hinduism vs iubirea libera a Divinitatii

De multe ori mi-am pus problema adevarului si am incercat sa caut si sa inteleg acest adevar cercetand atat in anumite dogme si religii, anumiti intelepti, cat si in ceea ce simteam eu.

Deschid acest topic pentru cei care au cautat in adancul lor si si-au pus intrebari cu sau fara raspuns, prin cateva vorbe ale unui maestru ce a trait printre noi.

Cand misionarii crestini au venit pentru prima data in Africa, s-au aflat intr-o mare dificultate.Biblia trebuia tradusa, iar in Biblie Dumnezeu e descris intotdeauna ca fiind alb, iar Diavolul ca fiind negru.Asa ca a aparut o problema - cum sa le spui negrilor ca Diavolul e negru si Dumnezeu e alb?Ei il puteau concepe pe Dumnezeu ca fiind negru si pe Diavol ca fiind alb.Si era firesc, ei il descrisesera intotdeauna pe Dumnezeul lor ca fiind negru;Diavolul lor fusese intotdeauna Alb.S-ar putea sa nu stii ce au trebuit sa faca misionarii crestini.In traducerile africane ale Bibliei, Dumnezeu e zugravit ca fiind negru, iar diavolul, alb;altfel n-ar fi existat comunicare, n-ar fi fost posibila nici o confluenta.

Oare nu singura adevarata "religie" este iubirea neconditionata de Dumnezeu si nu teoriile, religiile, dogmele, extremele care te duc de o parte sau de cealalta?
As vrea sa discutam sincer fara idealism fals sau acaparati de gnosticism.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi OvidiuO Pocainta 76 19.04.2013 20:51:24
Dogma Democratiei si Dogma Statului Paternal Mihnea Dragomir Dogmatica 71 17.02.2013 19:45:07
Sfantul Andrei, zi libera legal costel Stiri, actualitati, anunturi 0 07.06.2011 11:37:45
Episcopul Padovese decapitat la comanda divinitatii . cocacoc Generalitati 28 10.06.2010 16:34:22
Rugaciunea libera Florin-Ionut Rugaciuni 26 30.11.2009 20:04:41