Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.12.2012, 03:08:47
Cosmin3 Cosmin3 is offline
Banned

Data înregistrării: 01.12.2012
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit importanta omului versus cea a animalelor si a mediului inconjurator

Parerea mea e ca sufletul unui om (si in consecinta omul, fiind suflet + trup) conteaza mai mult decat toate plantele si animalele din lumea asta.
Dar totusi exista oameni care pun egalitate intre om si animal (nu vorbesc neaparat de atei); ba chiar, in unele cazuri, pun animalul mai presus de om.
Sau pun mediul inconjurator mai presus de oamenii care traiesc in el.
De ce vorbesc de asta: in ultimii zeci/sute de ani am observat o inmultire a cazurilor cand oamenii iau atitudine dura impotriva celor care maltrateaza animale, in timp ce nu protesteaza asa mult cand oameni sunt maltratati de alti oameni sau cand sufera din cauza animalelor.
Sau: un om se apuca sa vaneze sau sa pescuiasca si primeste chiar amenintari cu moartea pentru asta.
Etc.

Tot parerea mea personala e ca aceste cauze - drepturile animalelor, protectia mediului inconjurator - nu vin de la Dumnezeu (cel putin nu 100%).
De ce oare spun un lucru aparent "absurd"?
E adevarat, nu e bine sa chinuim animalele, sa experimentam pe ele etc. si e bine sa protejam mediul inconjurator. Sunt de acord cu asta. Problema e ca sunt multi care le au in mintea lor ca un fel de credinta/religie, dand deoparte credinta in Dumnezeu. Intr-atat de mult ca devin mai importante decat oamenii.
Fanatismul acesta cred ca e de la diavol. Pentru ca e placut pentru el sa vada oamenii pierzand timpul si chiar luptandu-se intre ei pentru cauze partial juste, in loc sa se preocupe sa se mantuiasca.

Poate gresesc. Astept parerile altora...
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din lumea animalelor! UNNOOM Teologie si Stiinta 19 17.07.2014 23:07:04
4 oct Ziua Mondiala a Animalelor heaven Generalitati 0 04.10.2011 09:17:37
calugar versus ghid bogdan2010 Calugarul 5 10.01.2011 20:27:24
Mesajul PF Bartolomeu cu ocazia Zilei mondiale a mediului mihailt Stiri, actualitati, anunturi 3 10.06.2009 20:06:51
LUMEA ANIMALELOR Catalina Generalitati 5 06.06.2007 15:46:44