Am citit odata ca in Biblie scrie despre o hidra.Prima reactie a fost:,,Ce legatura are mitologia greaca cu crestinismul?``.Dar am citit mai departe descrierea dragonului cu 7 capete din Apocalipsa,si autorul insista pe asemanarile dintre cele 2 creaturi,si erau similaritati.Tot la fel,dragonul apare in multe mitologii.Au existat monstrii mitologici sau erau doar personificari?Daca e asa,atunci cum au ajuns oamenii sa le creeze? Am observat 3 tipuri de monstri cu similaritati comune cu imaginea demonilor din crestinism :minotaurul,harpiile si satyrii zeului Dyonisus.Nu am cunostinte avansate de mitologie antica,asa ca nu trag nicio concluzie.Oricum,mai sunt alti 2 monstri care nu pot fi asemanati cu nicio imagine crestina(din cate stiu):medusa,si vasiliscul.Ambii,conform mitologiei,au puterea de a ucide

rima pietrifica,iar altul ucide cu privirea.Mai erau si monstrii marini care iar nu se regasesc in Biblie.Toti erau descrisi inevitabil ca personaje negative.In alta mitologie,nordica,gasim tot monstri:orci,trolli, goblini.In multe mitologii gasim asemenea monstri.Intrebare:cum au ajuns oamenii sa isi inchipuie asemenea fapturi? Care e treaba cu hidra si balaurul din Biblie,sunt 2 lucruri diferite?Erau acesti monstri doar inchipuiri,creaturi la fel de ireale ca si zeii lor,sau au vazut ei ceva....?