Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.01.2013, 15:06:42
alecsandra_ldc
Guest

Implicit despre vise

Stiu ca psihologia, stiinta moderna si sfintii parinti spun ca visele sunt in general reprezentari in somn alcatuite din intamplari traite, sentimente, ganduri ,conceptii avute.

Si doar in caz exceptional spun sfintii parinti ca unele vise vin de la Dumnezeu si ca majoritatea vin de la vrajmas: citez de la parintele Cleopa:

" Daca crezi in vise si ai venit la mine sa te spovaduiesc, eu te opresc direct trei ani de la Sfanta Impartasanie. Cine ti-a spus sa crezi in vise ? Nu auzi ce spune Sfanta Scriptura ? Ia cauta in Cartea Intelepciunii lui Isus fiul lui Sirah, la capitolul 34 : Precum este cel ce alearga dupa vant si vrea sa prinda umbra sa, asa este omul care crede in vise. Ca pe multi visele i-au inselat si au cazut cei care au nadajduit in vise.
Eu am o carte scrisa despre vise si vedenii. Sa vedeti acolo cum te inseala diavolul prin vise."

De la o vreme visez tot felul de lucruri la care ma gandesc de exemplu cu o zi inainte (de ex. ca ma reintorc in trecut, in liceu) sau ca sunt de acord cu niste lucruri de care ma mir cand ma trezesc,sunt convinsa ca nici macar in subconstient nu sunt de acord cu ele.

Mi-am propus sa cumpar o carte de rugaciuni simple din care sa citesc/ invat si apoi sa ma rog constant.Inca n-am intrat in posesia ei dar aseara am visat ca o aveam, ca am gasit in ea exact ce cautam si ca citind rugaciunea respectiva m-am linistit. Parca cineva incearca sa mi-o ia inainte cu visul , ca sa nu se mai intample in realitate. E de ajuns sa te rogi in vis?

E ca si cum ai visa ca ti-ai terminat treaba in casa dar cand te trezesti vasele sunt nespalate, hainele nu sunt calcate, patul nu e facut, etc.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare