![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Pravila Sfântului Lavrentie de Cernigov Învățătură despre pravila Sfântului Lavrentie de Cernigov Marturiile schiarhimandritului Antonie M-au arestat cu o mulțime de amenințări și învinuiri că sunt contrarevoluționar și împotriva puterii. M-au amenințat cu închisoarea și cu împușcarea. Am început să ma tem și să mă înfricoșez,dar mi-au venit în minte cuvintele psalmistului: ,,Și se vor teme acolo unde nu este frică”. M-am bucurat, dar iarăși m-a cuprins teama. Deodata l-am văzut în fața mea pe părintele Lavrentie care spunea: ,,Puțin credinciosule, de ce te-ai îndoit? De ce ai uitat sfatul meu despre mântuirea ta?” Curând m-am liniștit cu inima și m-am bucurat cu sufletul, iar parintele s-a făcut nevăzut. Am început să mă rog cu toate rugăciunile, asa cum a binecuvântat părintele, Lavrentie, cu toate rugaciunile de 24 de ori. În acest timp, au venit și mi-au spus că am fost condamnat la moarte prin împușcare și curând mă vor împușca. M-am supus voii lui Dumnezeu și proniei Lui. Mi-a părut rău că nu mi-am amintit mai curând cuvintele scumpului părinte și i-am cerut iertare pentru împrăștiere și uitare: ,,Iarta-mă, părinte drag și binecuvântează pentru ca să se săvârșească voia Domnului!” Nu mai aveam niciun fel de frică, deoarece mă pregătisem pentru viața veșnică. Am fost dus la locul execuției, dar mai întâi au vrut să-și bata joc de mine în chip animalic.Mi-au aplicat cateva lovituri, dar eu citeam Cuvine-se cu adevărat... Șeful a oprit această purtare și a spus: ,,Pleacă și pe aici să nu mai vii!” În mers, am săvârșit otpustul sfintelor rugăciuni, mulțumind lui Dumnezeu, Împărătesei Cerurilor și Sfantului Stareț Lavrentie pentru rugaciuni.( Sfantul Lavrentie de Cernigov – Viața, învățăturile , minunile și acatistul, Editura Egumenița, p. 175, 176) În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin. Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului! ( o închinăciune) Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale Tuturor Sfintilor, miluiește-ne pe noi. Amin. Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție! Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție! Slavă Ție, Dumnezeul nostru, slavă Ție! Împărate Ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindeni ești și toate le plinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi și ne curățește de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre. [COLOR=windowtext]Sfinte Dumnezeule[/COLOR], Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluiește-ne pe noi (de 3 ori). Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. Prea [COLOR=windowtext]Sfanta Treime[/COLOR], miluiește-ne pe noi; Doamne curătește păcatele noastre; Stăpâne iartă fărădelegile noastre; Sfinte, cercetează și vindecă neputințele noastre, pentru numele Tău. Doamne, miluiește! Doamne, miluiește! Doamne, miluiește! Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. [COLOR=windowtext]Tatăl nostru[/COLOR], Care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău,vie împărăția Ta, facă-se voia Ta, precum în cer așa si pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi. Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel viclean Că a Ta este împărăția și puterea si slava, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin Doamne, miluiește! Doamne, miluiește! Doamne, miluiește! Doamne, miluiește! Doamne, miluiește! Doamne, miluiește! Doamne, miluiește! Doamne, miluiește! Doamne, miluiește! Doamne, miluiește! Doamne, miluiește! Doamne, miluiește! Veniți să ne închinăm Împăratului nostru Dumnezeu. (o inchinăciune) Veniți să ne închinăm și să cădem la Hristos, Împăratul nostru Dumnezeu. (o inchinăciune) Veniți să ne închinăm și să cădem la Însuși Hristos, Împăratul și Dumnezeul nostru. (o inchinăciune) |
|