Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Craciunul - Nasterea Domnului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.12.2024, 22:31:28
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit Bucurati-va de COLINDE!!!

Tronos Junior - Iisus, bine-ai venit!
Vechi 14.12.2024, 09:20:12
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

COLAJ COLINDE BIZANTINE ❄️🛷⛄️ - Vlad Roșu
Vechi 15.12.2024, 08:23:31
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Ceata de mediciniști - Noi umblăm de-a colinda
Vechi 24.12.2024, 20:27:34
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Smile

Am sa postez și eu tot de la Tronos o colinda foarte frumoasa.

Crăciun Fericit, forum :)

https://youtu.be/4OlMwNJm7zk?si=VQX29rytTCHvRps1
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 26.11.2025, 02:36:49
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

O să revin la un subiect care mi se pare insuficient studiat și pus în valoare - colindele la români,

A revenit live-ul Doxologia care a scris istorie în ultimii 5-10 ani, 24/h de emisie gratuită de colinde:

⭕ Colinde LIVE 24/24: Bucuria Crăciunului, pe Radio Doxologia

Mulțumiri ostenitorilor care s-au gândit să dea live-ul, din păcate nu se găsesc albumele să le cumpăr de ex Paula Seling și Schitul Vovidenia când au înregistrat colindele.

Am doar CD-ul corului Byzantion, iar în multe mașini nu mai exista CD-player doar port de USB.

Se pare că live-ul cu colinde începe pe Doxologia de pe 21 noiembrie deci de la Vovidenie - Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, mi se pare un aspect interesant.

Last edited by Iorest; 26.11.2025 at 02:49:55.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2025, 06:40:20
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
O să revin la un subiect care mi se pare insuficient studiat și pus în valoare - colindele la români,

A revenit live-ul Doxologia care a scris istorie în ultimii 5-10 ani, 24/h de emisie gratuită de colinde:

⭕ Colinde LIVE 24/24: Bucuria Crăciunului, pe Radio Doxologia

Mulțumiri ostenitorilor care s-au gândit să dea live-ul, din păcate nu se găsesc albumele să le cumpăr de ex Paula Seling și Schitul Vovidenia când au înregistrat colindele.

Am doar CD-ul corului Byzantion, iar în multe mașini nu mai exista CD-player doar port de USB.

Se pare că live-ul cu colinde începe pe Doxologia de pe 21 noiembrie deci de la Vovidenie - Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, mi se pare un aspect interesant.
Super! Doamne ajuta :)

Cat despre USB, da, asa cum si la calculatoare nu mai merge atata cu CD-ul / DVD-ul, ci avem nevoie de USB acum, asa este si la mașină.

Dar nu-i bai ca am găsit acest site pentru a descarca colinde Românești, echivalentul a 100 de colinde românești pe care le poți pune pe USB si ulterior sa le redai folosind USB-ul la masina. Nota: fișierele sunt oferite doar pentru utilizare personala si NU comerciala, drepturile de autor trebuie păstrate prin nevinderea fișierelor

Acesta este site-ul:
https://ze.md/colinde/
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 26.11.2025, 21:58:01
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andrew Vezi mesajul
Super! Doamne ajuta :)

Cat despre USB, da, asa cum si la calculatoare nu mai merge atata cu CD-ul / DVD-ul, ci avem nevoie de USB acum, asa este si la mașină.

Dar nu-i bai ca am găsit acest site pentru a descarca colinde Românești, echivalentul a 100 de colinde românești pe care le poți pune pe USB si ulterior sa le redai folosind USB-ul la masina. Nota: fișierele sunt oferite doar pentru utilizare personala si NU comerciala, drepturile de autor trebuie păstrate prin nevinderea fișierelor

Acesta este site-ul:
https://ze.md/colinde/
Păi problema cu porturi USB vs CD-uri e cel puțin din 2015, s-au făcut 3 selecții de colinde pe stick, și cam atât, în loc să fie toate.

Eu când mă gândesc la interpretări de colinde, exclud Jador, Vlăduța Lupău, Andra e o tabloidizare și comercializare agresivă și pe partea asta.

Last edited by Iorest; 27.11.2025 at 10:36:05.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2025, 10:41:35
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

„Colo sus în vârf de munte” – colindători de pe Valea Țibleșului
Vechi 27.11.2025, 14:15:50
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Minunată colinda asta, Iorest!

Respiră un duh de autenticitate și de prospețime, ținând totodată veacurile în loc. Te întâlnești în ea cu sufletele atâtor generații care au cântat-o!
Vechi 27.11.2025, 22:36:34
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Minunată colinda asta, Iorest!

Respiră un duh de autenticitate și de prospețime, ținând totodată veacurile în loc. Te întâlnești în ea cu sufletele atâtor generații care au cântat-o!
Da așa este, e și preasfințitul Macarie din Maramureș zona Țibleșului și a ajuns și la noi.

Tags
colindatori, colinde, lumina, sarbatoare, vestind

Thread Tools
Moduri de afișare