![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca mergi intr-o biserica protestanta si intrebi pe oricine o frecventeaza daca se considera sfant, acela va raspunde afirmativ. Daca eu va intreb asta pe voi, cei care urmati calea lui Hristos in pocainta, cum veti raspunde? Sunteti sfinti?
|
|
||||
|
||||
![]()
eu vb in numele meu.
eu nu sunt sfant frate,privesti la mareele pacatos al pamantului. |
|
||||
|
||||
![]()
La noi la ortodoxi chiar si cei cu adevarat sfinti in frunte cu Sf apostol Pavel se considerau mai cei mai pacatosi oameni de pe pamant deci cum am putea sa zicem noi, cei care tariam in pacat ca suntem sfinti?
|
|
|||
|
|||
![]()
mie mi-a spus un parinte antiohian ca noi toti suntem sfinti :) in devenire, as adauga eu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
sfintzi sunt totzi cei pe care ii curatzeshte, indrepteaza shi ii salashluieshte in nepacatuire de ii shi sfintzeshte Hristos... deci Dumnezei sunt shi fratzi ai Domnului shi copiii lui Dumnezeu totzi cei ce traiesc in sfanta proorocie creshtin-ortodoxa... mie asha imi pare... :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt un pacatos. Gresesc, ma rog la Dumnezeu sa ma ierte, apoi iar gresc si iar marog pentru iertare s.a.m.d. Nu am primit darul proorociei, nu am nici un dar de la Dumnezeu ca sa fac vreo minune sau alta fapta importanta pentru Ortodoxie. Cum as putea sa ma consider un sfant?
|
|
|||
|
|||
![]()
Mihai-g, la aceasta intrebare a lui Florin-Ionut cred ca este bine sa raspundem sincer, fara fanfaronade. Daca cineva se considera sfant este liber sa se declare sfant. A te declara pacatos, asa, ca da bine, este nefolositor si face mult rau. Si mie mi se pare suspecta de fatarnicie o declaratie de genul "sunt cel mai pacatos", pentru ca nimeni nu stie cat de pacatos este in raport cu ceilalti, ci numai Dumnezeu, dar a te evalua ca pacatos este un semn de bun simt pentru ca fiecare greseste in fata lui Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]()
In Biserica auzim mereu aceste cuvinte: "Ca Sfant esti Dumnezeul nostru si intru sfinti te odihnesti". Pe de alta parte crestinii sunt numiti de Sfantul Apostol Pavel "sfinti", pentru ca la botez s-a salasluit in ei Hristos prin Duhul Sfant. Insa, ia Hristos chip in noi? Sau mai degraba luam noi diferite chipuri in afara Lui? Si chiar daca va lua chip in noi, niciodata nu vom putea spune - priviti la mine si Il veti vedea pe Hristos. Caci El este necuprins. Cu alte cuvinte pe masura ce cresti in Hristos, iti este din ce in ce mai greu sa spui ca esti sfant.
|
|
|||
|
|||
![]()
dar nu este mai bine in a spune ca nu stim cum sintem? pur si simplu. e chiar atit de greu?
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre suflet, duh si starea omului in moarte | tricesimusquintus | Secte si culte | 1674 | 06.02.2012 09:56:04 |
Poezie si sfintenie. . . | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 4 | 30.07.2011 11:32:05 |
Recunoasterea sfintenie familiei Sfantului Grigorie Palama pe plan panortodox | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 19.12.2009 13:49:12 |
Starea harica a primului om | caliopie | Generalitati | 1 | 19.05.2007 16:45:38 |
STAREA a 2 a -Prohodul (fragment). | cristiboss56 | Pocainta | 1 | 04.04.2007 11:09:47 |
|