![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In sarbatoarea Sfantului Ilie- istoriseste un dreptcredincios crestin- mergeam la Sf. Biserica. Vazand pe mos Ispas ducandu-se cu carul la tarina, i-am zis:,, da unde te duci, mos Ispas? Azi e sarbatoare, vino la Sf. Biserica". El insa imi raspunse rastit,, Eu la Biserica? Ce sa caut la Biserica? La Biserica se duc numai prostii, pocaitii aia. Fira-ti ai aluia...cu pocaiala voastra si cu cine a mai scornit-o..." Si pleca. In car era si un nepot almosului, Ionel.
Dupa un scurt timp incepu o furtuna grozava, si un trasnet ingrozitor focu sa tremure peretii Sfintei Biserici. La iesirea din Sf. Biserica, aflam ca mos Ispas este trasnit in varful dealului. Toata lumea se indrepta spre deal, unde mos Ispas sedea lungit cu mainile inclestate pe teapa de la drugi, privind incruntat, de parca voia sa loveasca pe cineva care i se impotriveste. Ionel sedea langa el si plangea. Il intreb cum s-a intamplat, si el ne povesteste: ,, cum a terminat bunicu de cosit, a inceput vantul. Pana sa incarcam a inceput si ploaia. Eu i-am zis sa nu plecam, ca daca ajungem la varful dealului ne trasneste. Drept raspuns mi-a dat o palma peste gura, zicandu-mi: ,,Taci copil afurisit ca tabar cu biciul pe tine". Si a inceput ai curge din gura fel de fel de injuraturi: de cele Sfinte, de Sfinti, de Hristos, de Dumnezeu. Bunicul luaseteapa de la drug si se sculase in picioare cand o limba de foc se prelinse din cer drept deasupra lui. Deodata m-am pomenit cu el trantit la pamant. ,, Dumnezeu nu se lasa batjocorit" |
|
|||
|
|||
![]()
Hai mai frate ce concluzie ai tras si tu.
L-au inselat duhurile rele pe acel batran sa injure si apoi l-au inselat sa mearga pe varful dealului ca acolo trazneste de obicei ca sa fie traznit. Nu stii fratia ta ca Sfantul Mucenic Longhin sutasul e cel care l-a impuns cu sulita in coasta pe Dumnezeu Iisus Hristos si cand a vazut ca a iesit apa cu sange si ca dupa ce Dumnezeu Iisus Hristos a murit s-a intunecat soarele si-a dat seama ca e Dumnezeu? El era sutasul care comanda plutonul de ostasi de l-au rastignit pe Dumnezeu Iisus Hristos. Sutasul a crezut si s-a botezat crestin si mai apoi a adormit marturisind pe Dumnezeu Iisus Hristos cu moarte muceniceasca si acum e Sfant Mucenic si are Sfinte Moaste. Se praznuieste la data de 16 octombrie in Biserica Ortodoxa: http://www.ortodoxism.ro/proloagele/...age16Oct.shtml Ba ca Dumnezeu a si avertizat pe acel batran prin gura copilului sa nu mearga acolo ca va fi traznit. Last edited by mihailt; 20.10.2009 at 16:11:22. |
|
|||
|
|||
![]()
Uneori este destul de greu sa acceptam ca cineva poate fi pedepsit astfel. Totusi, faptele raman, chiar daca scepticii le catalogheaza ca "hazard" sau "coincidenta".
Cu cativa ani in urma o intamplare de acest gen a zguduit oraselul nostru de provincie. Era vorba de un barbat pana-n 30 de ani (pe undeva eram si rude) care niciodata nu voia sa auda de duminici sau sarbatori religioase. Era o fire destul de vesela si extrem de activa. Desi toata lumea ii spunea sa respecte macar Duminicile, el urca pe tractor si mergea la arat, sau isi gasea mereu cate ceva important de facut, fiind recunoscut ca un om gospodar, dar care Il ignora constient pe Dumnezeu. Intr-o dimineata de sarbatoare, pe cand se intorcea cu masina de la o "afacere" tocmai rezolvata, a crezut ca poate trece bariera inaintea trenului rapid, dar s-a inselat. Locomotiva a izbit in partea opusa volanului, iar el a fost ingrozit vazand cum il impinge cu totul catre podul metalic de la 150-200m distanta, fara sa poata face ceva. Martorii spuneau ca striga disperat: "Opriti trenul! Opriti trenul!" Coincidenta, hazard, intamplare nefericita, eu un lucru stiu: Nu lua in ras vointa lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Exista Sfintele Slujbe ale Bisericii drept-slavitoare (crestin ortodoxe) care marturisesc clar despre modul cum da Dumnezeu tot ce nu este in puterea oamenilor:
"Doamne cela ce prin adancul intelepciuni cu iubirea de oameni toate le chivernisesti si ceea ce este de folos tuturor le daruiesti". Una este ce e in puterea omului si alta e ce nu e in puterea omului. Asa chiar daca mergi la Sfintele Slujbe si la Sfanta Impartasanie si Sfanta Spovedanie nu e voie sa treci cand incepe sa se lase bariera,nu e voie sa stai in locuri expuse la traznet in timpul furtunii etc. |
|
|||
|
|||
![]()
Ba e voie, dar o faci pe riscul tau :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca ar pedepsi Dumnezeu pe toti cei care injura sau iau numele Lui in desert, asta ar insemna sa dispara mai mult de 50 % din populatia pamantului :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Racoleam pe net sa imi cumpar cateva carti si am dat peste asta:
http://www.cartiortodoxe.ro/cartea-c...,-protos..html Aici, la descrierea cartii, scrie asa: De ce sunt trazniti si de ce nu putrezesc unii oameni? * Pacatul injuraturilor * Feriti-va de injuraturi * Pacatul dracuitului * Pedeapsa celor ce injura * Feriti-va de dracuit * Pedeapsa celor ce dracuie Mi-am adus aminte de topicul asta si m-am gandit sa va arat si voua. Poate cine are cartea ne poate spune mai multe, sau poate o gaseste cineva in format electronic, pe internet.. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Dumnezeu randuie o vreme ptr fiecare om.
da, e adevarat, DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT! Doar ca pe unii ii pedepseste mai repede, pe altii mai tarziu. nu am intalnit inca om care sa isi bata joc de DUMNEZEU si de cele sfinte si sa ramana nepedepsit. una e sa iti bati joc de Dumnezeu si de cele sfinte si alta e sa pacatuiesti. |
|