![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Geneza, Cap. 30
Citat:
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16 |
|
|||
|
|||
![]()
MANDRAGÓR//Ă ~e f. Plantă erbacee cu fructe mari și rădăcina ramificată, folosită în medicină. /<sl. manudragora
"Sedativele, somniferele si stupefiantele cuprindeau macul, canepa din India (cannabis indica), mandragora si maselarita. Plantele medicinale se culegeau sistematic din flora spontana autohtona, dar se obtineau si pe calea schimburilor comerciale" http://farmacist.pulsmedia.ro/articl...tic--5717.html Un articol f interesant, scris de Prof. Maria Besciu Doctoranda in istoria medicinei |
|
|||
|
|||
![]()
Merci de link. Tocmai am citit articolul. Intr-adevar e un ingredient vechi si in farmacie, dar totusi... ce poate fi asa important la planta asta?
Chiar daca ambele femei erau sotiile lui, sa decizia luata de Rahila mi se pare putin deplasata. De fapt mi s-ar parea deplasata chiar daca nu era vorba de un schimb, ceea ce ma face sa stau pe ganduri. Probabil planta asta o fi avand vreo valoare care imi scapa.
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16 |
|