Va rog din suflet, respectati, nu stalciti limba romana!
Folosind urmatoarele forme [inventate de unii dintre voi, in special tineri]ale unor verbe la infinitiv care se termina corect din punct de vedere al ortografiei limbii romane intr-un singur " i ":
a pomenii [in loc de "a pomeni"];
a fugii [in loc de "a fugi"];
a strivii [in loc de "a strivi", etc, etc, etc.
Sunt chestiuni cat se poate de suparatoare pentru ochii celor care cunosc [si mai si respecta] limba romana si ortografia ei, iar acei dintre voi care scrieti formele incorecte ale verbelor la infinitiv aratate mai sus va puneti in postura cat se poate de jenanta de cunoscatori doar aproximativi si stalcitori ai dulcii limbi romanesti. Nu-i de ajuns ca ati introdus in vocabularul ei englezisme care nu isi au rostul, gen "cool", 'full"? Oare noi romanii vom fi prostii Europei si vom adopta cat de multe englezisme si frantuzisme in limba noastra, vom conduce numai masini importate din Uniunea Europeana, vom importa know-how si tehnologie din Uniunea Europeana? In vreme ce aceasta uniune a masonilor si satanistilor europeni ne-a dat pe mana FMI, obligandu-ne sa imprumutam de la acesta 20 miliarde dolari pentru ce?
Caci datoria publica a statului roman este in momentul de fata de 15% din totalul datoriei externe a Romaniei, in vreme ce filialele companiilor si bancilor straine au o datorie privata de 85% [reprezentand circa 34 miliarde de euro]din totalul datoriei externe a Romaniei, datorie privata ce trebuie sa iasa din Romania si sa plece spre bancile din Occident. Acesti straini ale caror companii si banci detin filiale in Romania au tras pur si simplu sforile la organismele financiare internationale sa nu se imprumute ei in mod direct, caci, vezi Doamne, i-ar costa in plus si dobanda. Prin sforariile trase au obligat guvernul de incapabili al Romaniei [si prin el poporul roman] probabil sub amenintarea sanctiunilor economice internationale asupra Romaniei sa plateasca aceasta dobanda. Nu este oare aceasta o bataie de joc extraordinara a Occidentului asupra Romaniei? A cata o fi oare? [sursa: interviu cu analistul economic Ilie Serbanescu, publicat in saptamanalul Formula As, nr. 862 din martie 2009].
Razvan
|