Despre Taina Spovedaniei
M-ar interesa poate cineva sa imi dea mai multe detalii despre Taina Spovedaniei. Sunt la inceput de drum, pana acum am fost crestin doar prin faptul ca m-am botezat la nastere, doar de maxim doua, trei luni m-am intors la credinta [ sa nu fie prea pretentios spus, nu vreau sa ma mandresc ]; dar merg la Biserica la Sfanta Liturghie saptamanal si am ajuns in acel punct in care imi constientizez pacatele si incep sa le regret, si simt nevoia de a face acest pas si sa ma spovedesc.
Numai ca nu prea stiu cum se procedeaza... nici la Liturghie nu inteleg prea mult, dar imi place si imi da o senzatie foarte placuta pe care nu prea o pot descrie mai ales la Crez si cand se canta Tatal Nostru [ care apare si la rugaciune de unul singur uneori, dar nu la aceeasi intensitate ]; dar nu stiu prea multe despre anafora, prescure, lumanari, acatist, si celelalte; incerc insa sa aflu cat mai multe.
M-ar interesa cat mai multe detalii despre spovedanie daca poate sa imi dea cineva i-as fi recunoscator, cat mai amanuntit daca se poate caci cumva simt ca se duce o lupta in mine sa nu ma duc, cu frica si cu timiditatea, cu nesiguranta incertitudinii, si lucruri din astea. Au trecut deja doua saptamani cred, sau mai mult de cand vreau sa ma duc, dar tot aman.
Am gasit un indreptar si mi-am notat ce anume am gresit in cei 24 de ani in care nu am avut de-a face cu Biserica [ si a iesit o lista destul de mare... ], dar acum trebuie sa fac pasul asta si nu stiu exact cum sa procedez.
Nu stiu nici macar cu cine sa vorbesc, pe cine sa intreb; majoritatea sfaturilor pe care le-am vazut erau "du-te la preot si te spovedeste", insa cand sa ma duc? Ca doar nu o sa-l deranjez in timpul slujbei... Si ce anume sa-i zic?
Poate par ciudate intrebarile si problemele mele, dar avand in vedere nesimtirea in care am trait toata tineretea, sunt normale...
|